Chaimae Ihataren | Cleerdin & Hamer Advocaten

“Mr. Ihataren is betrokken, vastberaden en hecht een groot belang aan een begrijpelijke uitleg van het recht naar de praktijk voor haar cliënten.”

Chaimae Ihataren is gespecialiseerd in het strafrecht. Bij Cleerdin & Hamer Advocaten in Rotterdam voert zij een algemene strafrechtpraktijk.

Mr. Ihataren zet zich voor de volle 100% in voor haar cliënten, doorgrondt in elke strafzaak – groot of klein – het procesdossier en stelt daarbij te allen tijde het belang van haar cliënt voorop. Zij is betrokken, vastberaden en hecht een groot belang aan een begrijpelijke uitleg van het recht naar de praktijk voor haar cliënten.

Mr. Ihataren heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden en heeft daarna de masters straf- en strafprocesrecht en civiel recht gevolgd en succesvol afgerond. Tijdens haar studie heeft zij al bij verschillende juridische adviesbureaus gewerkt en na haar afstuderen is zij aan de slag gegaan als senior juridisch medewerker bij de Rechtbank Rotterdam. Daar heeft zij een bijdrage mogen leveren aan de behandeling en afdoening van talloze strafzaken, van eenvoudige vermogensfeiten tot aan levensdelicten. De werkervaring bij de rechtbank heeft haar geleerd hoe een rechter werkt, denkt en schrijft en deze kennis past zij dan ook toe op haar strafzaken.
Bij de rechtbank heeft zij deel uitgemaakt van de terrorismekamer en zij heeft zich dus mogen specialiseren in terrorismezaken. Ook voor terrorisme-gerelateerde zaken kunt u bij haar terecht.

Tevens spreekt zij de Marokkaanse taal vloeiend, waardoor in sommige gevallen geen taalbarrière tussen de cliënt en de advocaat hoeft te ontstaan.