Aart Broekmeulen | Cleerdin & Hamer Advocaten

“Aart is een betrokken en gedreven advocaat die oplossingsgericht te werk gaat.”

Aart Broekmeulen is sinds januari 2024 als advocaat verbonden aan Cleerdin & Hamer Advocaten in Amsterdam. Daar verleent hij bijstand in strafzaken van zowel financieel-economische als commune aard.

Voordat Aart bij Cleerdin & Hamer in dienst trad, heeft hij enkele jaren als (senior) parketsecretaris gewerkt bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie. Bij het Functioneel Parket voorzag hij de officier van justitie van juridische ondersteuning bij het leidinggeven aan en het afdoen van omvangrijke onderzoeken op het gebied van complexe (grensoverschrijdende) financieel-economische criminaliteit. Hij behandelde hier onder andere vermogensdelicten, overtredingen van sanctiewetgeving, overtredingen van anti-witwasregelgeving, faillissementsfraude, milieustrafzaken, mensensmokkel en dodelijke arbeidsongevallen. Door zijn ervaring heeft hij uitstekende kennis van het financieel-economisch strafrecht en kent hij de werkwijze van het Openbaar Ministerie en opsporingsdiensten als (o.a.) de FIOD, de politie en de NLA. Dit is van grote waarde in zijn werk als strafrechtadvocaat.

Aart is strafrechtelijk afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft daarnaast met succes het multidisciplinair Honours-traject van deze universiteit doorlopen. Tijdens zijn studie werkte hij bij een advocatenkantoor, deed hij het bestuur van een rechtswinkel en liep hij stage bij de Rechtbank Amsterdam.

Aart is een betrokken en gedreven advocaat die oplossingsgericht te w