Home » Strafrecht » Verkeersstrafrecht

Verkeersstrafrecht

Is uw rijbewijs ingevorderd? Wordt u beschuldigd van het veroorzaken van een aanrijding? Een forse snelheidsovertreding of rijden onder invloed? Voor verkeersstrafrecht bent u bij ons aan het juiste adres.

Strafbaar feit

Als deelnemer aan het verkeer zit een ongeluk of een verkeersfout in een klein hoekje. Een kort moment van onoplettendheid. Haast om ergens te komen. Denken dat je met een paar biertjes op nog wel in staat bent om te rijden. Het kan er allemaal toe leiden dat u van verkeersdeelnemer opeens verdachte bent geworden van een strafbaar feit. Een situatie die behoorlijk wat stress en onzekerheid met zich mee kan brengen.

Specialisten op het gebied van het verkeersstrafrecht

De specialisten op het gebied van het verkeersstrafrecht helpen u hier op weg. Door bijvoorbeeld informatie te bieden over wat u te wachten te kan staan. Over de procedures die de politie en het openbaar ministerie moeten volgen en de mogelijke gevolgen voor u. En wat u kunt doen om die zo beperkt mogelijk te houden.

Wij hebben de meest voorkomende situaties in het verkeer die kunnen leiden tot een strafzaak voor u op een rijtje gezet.

Strafbare poging | Cleerdin & Hamer Advocaten

U vindt hier informatie over de invordering van het rijbewijs (de voorwaarden waaronder en wat daartegen te ondernemen), het veroorzaken van een verkeersongeval, al dan niet met ernstige of zelfs dodelijke afloop, het rijden onder invloed, (excessieve) snelheidsovertredingen, het doorrijden na een ongeval en het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg.

Ook als uw specifieke situatie niet wordt beschreven, kunnen wij u op maat van advies voorzien. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze vier specialisten op het gebied van het verkeersstrafrecht.

Contact

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.