Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Verkeersstrafrecht

Een advocaat inschakelen?

Bent u gedagvaard om voor de rechter te verschijnen in verband met een verkeersdelict of heeft u een oproeping voor een OM-zitting ontvangen? Dan is het in veel gevallen verstandig om advies in te winnen bij en u te laten bijstaan door een gespecialiseerde verkeersstrafrechtadvocaat. Dat is in ieder geval aan te raden als u wordt verdacht van het veroorzaken van een ernstige aanrijding met de dood of ernstig letsel tot gevolg. Bij een veroordeling kun aan u dan zware straffen worden opgelegd, zoals onvoorwaardelijke gevangenisstraf en langdurige ontzegging van de rijbevoegdheid. Een advocaat kan u helpen dit waar mogelijk te voorkomen en de schade zoveel mogelijk te beperken.

Een advocaat inschakelen? - Onteigeningsrecht | Cleerdin & Hamer Advocaten

Een advocaat inschakelen verkeersstrafrecht

Maar ook in geval van vervolging voor andere verkeersrechtelijke misdrijven of verkeersovertredingen is het vaak zinvol een advocaat in te schakelen. Zoals rijden onder invloed of excessieve snelheidsovertredingen. Voor die feiten zal minder snel een vrijheidsstraf worden opgelegd. Maar een ontzegging van de rijbevoegdheid behoort wel degelijk tot de mogelijkheden. Ook dit kan voor u grote gevolgen hebben. Vooral wanneer u uw rijbewijs nodig heeft voor uw werk. Als uw rijbewijs is ingenomen kan een advocaat voor u een klaagschrift indienen met daarin het verzoek aan de rechtbank om het rijbewijs aan u terug te geven.

De kosten

Een advocaat moet uiteraard betaald worden, maar hoeft niet duur te zijn.

Als u weinig inkomen heeft, dan kunt u bovendien in aanmerking komen voor een toevoeging. Dit betekent dat de overheid de kosten van de advocaat (of een deel daarvan) op zich neemt. Of u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt kunt u nagaan op www.rvr.org. Ook bieden sommige rechtsbijstandverzekeringen de mogelijkheid tot vergoeding van de kosten van rechtsbijstand in een strafrechtelijke procedure in een verkeerszaak. U kunt dan vaak zelf kiezen door welke advocaat u wil worden bijgestaan.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zich goed laten bijstaan door een specialist? Neemt u dan vooral contact met ons op.