Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Gerard Hamer

Gerard Hamer Instituut

Binnen Cleerdin & Hamer Advocaten is kennis en inhoudelijke kwaliteit altijd een prioriteit geweest. Al sinds 2003 organiseren wij cursussen voor met name de advocatuur in het kader van de permanente opleiding (PO). In maart 2012 is daartoe een aparte stichting opgericht: het Gerard Hamer Instituut. De naam verwijst naar de op 29 december 2008 overleden Gerard Hamer, jarenlang een toonaangevende strafrechtadvocaat, partner en medeoprichter van Cleerdin & Hamer Advocaten.

Gerard Hamer Instituut logo | Cleerdin & Hamer Advocaten

Officiële opleidingsinstelling

Op 27 november 2012 heeft de Orde het Gerard Hamer Instituut officieel als opleidingsinstelling erkend. De bij ons behaalde opleidingspunten tellen dan ook gegarandeerd mee voor de Permanente Opleiding.

Het Gerard Hamer Instituut biedt een diversiteit aan cursussen voor praktijkjuristen. PO cursussen voor de advocatuur, maar ook cursussen voor de zittende en staande magistratuur, en de met de juridische praktijk verbonden beroepsgroep zoals tolken, hulpverlening, reclassering.

Het GHI richt zich op het onderhouden van professionele kennis en kunde. De meest bekende en standaard zeer goed gewaardeerde cursussen zijn de jaarlijks terugkerende zogenoemde Actualiteitencursussen Strafrecht, gegeven door onze eigen strafrechtadvocaten als Robert Malewicz en Patrick van der Meij.

Het GHI werkt ook praktijkgericht met docenten uit het werkveld (docenten werkzaam bij rechtbanken, hoven, de Hoge Raad, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), het openbaar ministerie en de recherche) en verdiepend met prominente wetenschappers aan de Nederlandse universiteiten.

Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Cursusaanbod

Wilt u meer informatie over het Gerard Hamer Instituut of informatie over het cursusaanbod en aanmelding voor deelname aan de cursussen? Voor vragen over het Gerard Hamer Instituut kunt u ook contact opnemen via ghi@cleerdin-hamer.nl.