Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Familierecht

Uit elkaar

Mediation overleg scheiding

Alimentatie

Afstamming en gezag

Modern ouderschap

Internationaal expat

Familierecht Cleerdin & Hamer

Veel mensen komen in het dagelijkse leven – vaak ongemerkt – in aanraking met familierecht. Bijvoorbeeld als je een relatie aangaat of beëindigt, of als je een kind krijgt.

Als je hierbij een advocaat nodig hebt – bijvoorbeeld omdat je wilt scheiden – dan is het belangrijk dat je naar een gespecialiseerd familierechtadvocaat gaat. Familierecht is maatwerk. Daarom heb je een advocaat nodig die hierin thuis is. Het is belangrijk dat je over het juridische gedeelte van de zaak je geen zorgen hoeft te maken.

Binnen het familierecht spelen niet alleen juridische elementen, maar zeker ook emoties. Het is bij uitstek een rechtsgebied waarin je te maken hebt met mensen, en waarbij het dus ook belangrijk is om de mensen achter het verhaal te zien en horen. Pas dan kun je immers echt maatwerk leveren. Onze advocaten behartigen daarom niet alleen de juridische kant van de zaak adequaat en betrokken, maar hebben ook oog voor de wensen en belangen van de cliënt.

Goede juridische bijstand vereist maatwerk

Geen zaak en geen cliënt is gelijk. Bij iedere zaak spelen andere problemen. De taak van de advocaat is om de cliënt te adviseren en te attenderen op alle mogelijkheden die er zijn om tot een oplossing te komen. Hiervoor is het belangrijk om ook om de bocht te kunnen denken, en buiten de geijkte juridische kaders en af te wijken van de ‘standaardroute’. Het behalen van een voor de cliënt bevredigend resultaat geldt daarbij als uitgangspunt.