Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Uit elkaar

Echtscheidingsconvenant

Als je uit elkaar gaat kom je in een moeilijke en onzekere periode terecht. Je hebt verdriet over de scheiding, maakt je zorgen over je toekomst en meestal is het moeilijk om nog begrip voor elkaar op te brengen. In deze periode ontstaan snel discussies die makkelijk kunnen ontaarden in vervelende en langslepende procedures.

Als je dit wilt voorkomen en niet wilt dat iemand die jullie niet kent een beslissing neemt over een persoonlijk deel van jullie leven, dan is mediation of overlegscheiding een goede oplossing. Een hierin gespecialiseerde advocaat(-mediator) kan ervoor zorgen dat jullie allebei met een goed gevoel uit de scheiding komen. Er worden afspraken gemaakt waarmee jullie beiden verder kunnen en waarbij naar alle belangen – dus naar die van jullie beide en ook naar die van eventuele kinderen – wordt gekeken. Er ontstaat dan een win-win situatie in plaats van de loose-loose situatie die meestal ontstaat na een scheidingsprocedure via de rechter. De uitkomst van procederen blijft namelijk altijd onzeker.

Als over alle onderwerpen afspraken zijn gemaakt, worden deze vastgelegd in een convenant. Het is belangrijk dat hierin alles wordt opgenomen, want als er zaken onverdeeld blijven kan het zijn dat dit in de toekomst nog moet gebeuren.