Robert Malewicz | Cleerdin & Hamer Advocaten

“Robert Malewicz is een zeer ervaren strafpleiter. Daarnaast is hij een absolute specialist op het gebied van het internationale strafrecht (uitlevering, EAB en WOTS/ WETS).”

Robert Malewicz is een echte strafrechtspecialist. Na een paar jaar als Universitair docent aan de Universiteit Leiden te hebben lesgegeven, is hij sinds juli 2002 als advocaat werkzaam bij Cleerdin & Hamer Advocaten op de vestiging in Amsterdam. Sinds januari 2011 is hij als partner aan het kantoor verbonden.

In zijn praktijk houdt hij zich uitsluitend bezig met strafzaken. Hij verdedigde samen met kantoorgenoot mr. S.L.J. Janssen één van de hoofdverdachten (Jessy R.) in het Amsterdamse liquidatieproces “Passage”. Ook verdedigde hij samen met mr. Janssen Willem Holleeder in de zaak Vandros. In de strafzaken waarin de moorden op Willem Endstra en John Mieremet centraal staan, voert hij samen met mw. mr. B. Roodveldt de verdediging.

Maar ook in minder langlopende strafprocessen heeft hij een uitstekende reputatie opgebouwd. Hij heeft veelvuldig verdachten bijgestaan die verdacht werden van geweldsmisdrijven, georganiseerde criminaliteit en overtreding van de Opiumwet of de Wet wapens en munitie. Met succes stond hij verdachten bij in diverse complexe “bouwfraude” zaken, waarbij zijn cliënten werden beschuldigd van ambtelijke corruptie. Ook in zaken gerelateerd aan computercriminaliteit (o.a. webcamafpersing, oplichting en fraude) stond hij verdachten bij.

Robert Malewicz is een betrokken, veelzijdige en zeer gedreven strafpleiter met kennis van zaken die zijn cliënten met maximaal resultaat door hun strafproces loodst.

Internationaal Strafrecht

Naast strafzaken in Nederland is Robert Malewicz nauw betrokken bij het voeren en opzetten van de verdediging van zijn cliënten in internationale strafrechtelijke onderzoeken en strafzaken in het buitenland. Hij geldt als zeer ervaren en een absolute specialist in het internationale strafrecht (uitlevering, overlevering, WOTS en de WETS). Hij heeft een groot internationaal netwerk en een omvangrijke overleveringspraktijk waarin hij cliënten bijstaat die te maken hebben met een Europees Arrestatiebevel (EAB). In die zaken is hij niet alleen betrokken bij de procedure voor de rechtbank in Amsterdam, hij zet zich ook in om in het buitenland met alternatieve oplossingen te komen en het EAB in te laten trekken. Bij een EAB ligt het probleem vooral in het buitenland en zal daar een oplossing moeten worden gezocht. Ook begeleidt hij cliënten bij hun verzoek om in het buitenland opgelegde straffen in Nederland te mogen ondergaan (WOTS en de WETS).