Sander Janssen is sinds 2002 advocaat bij Cleerdin & Hamer advocaten. Hij heeft een volledig strafrechtelijke praktijk, bestaande uit met name grote strafzaken waardoor hij inmiddels landelijke bekendheid geniet.

Sander is sinds 2009 partner bij Cleerdin & Hamer en staat sinds 2015 aan het hoofd van onze Rotterdamse vestiging. Hij heeft als advocaat opgetreden in uiteenlopende spraakmakende zaken zoals de zaak rond de dood van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuizen, de moord op Gerard Meesters in Groningen en de zaak van klokkenluider Ad Bos. De laatste jaren is hij vooral bekend van zijn bijstand aan hoofdverdachte Jesse R. in het grote Amsterdamse liquidatieproces ‘Passage’, aan diverse verdachten in de zogenoemde ‘Mocro Maffia’ zoals Benaouf A. en Omar L. en, sinds juni 2016, aan Willem Holleeder.

Sander zoekt de publiciteit niet, maar als het in een zaak nodig wordt gevonden gaat hij deze ook zeker niet uit de weg. Hij is een specialist op het gebied van kroongetuigen en getuigenbescherming. In 2013 promoveerde hij aan de Leidse Universiteit op een proefschrift over dat onderwerp: ‘De kroongetuige in het Nederlandse strafproces.’