Nikki Alberts | Cleerdin & Hamer

“De werkwijze van Nikki kenmerkt zich door een persoonlijke, daadkrachtige benadering, waarbij het behartigen van uw belangen te allen tijde voorop staat.”

Nikki Alberts is sinds 2017 verbonden aan Cleerdin & Hamer Advocaten. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest bij onze strafsectie in Amsterdam, werkt zij vanaf juli 2022 als strafrechtadvocaat vanuit onze vestiging in Almere. Indien nodig kan zij uiteraard afreizen naar een van de andere kantoren.

Nikki heeft de master Strafrecht afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens en na haar studie deed zij reeds ervaring op bij twee gerenommeerde strafrechtelijke advocatenkantoren in Amsterdam en als griffier bij de Rechtbank Noord-Holland. Daarnaast is Nikki werkzaam geweest voor Stichting Juridisch Spreekuur Gedetineerden. In diverse Nederlandse penitentiaire inrichtingen gaf zij juridisch advies aan gedetineerden, waardoor zij bekend is geraakt met het reilen en zeilen binnen de PI. In 2020 heeft zij zich als voorzitter van deze stichting verder ingezet voor de belangen van gedetineerden en schreef zij artikelen over actuele strafrechtelijke- en penitentiaire ontwikkelingen voor De Bonjo, de landelijke krant voor (ex-)gedetineerden.

Nikki staat verdachten bij in zowel grote als kleine strafzaken. Zij is gespecialiseerd in commune strafzaken, zoals gewelds- en zedenzaken, vermogens- en opiumdelicten (drugs). Nikki is daarnaast onderdeel van de verkeersstrafsectie. Bij bijvoorbeeld de invordering van uw rijbewijs bent u bij haar aan het juiste adres. U kunt ook bij Nikki terecht voor bestuursrechtelijke kwesties, waar sprake is van raakvlakken met het strafrecht. Daarbij kan onder meer gedacht worden aan een woningsluiting als gevolg van een wapen- of drugsvondst of na (vuurwerk)explosies, de weigering van een VOG-aanvraag of gemeentelijke handhavingszaken, zoals de overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente (APV) door het dealen in verdovende middelen op straat of vanuit een woning. Tot slot is zij werkzaam op het gebied van het penitentiair recht, waar zij gedetineerden bijstaat in beklag- en beroepszaken.

De werkwijze van Nikki kenmerkt zich door een persoonlijke, daadkrachtige benadering, waarbij het behartigen van uw belangen te allen tijde voorop staat.