Carlijn Nieuwenhuis | Cleerdin & Hamer

“Ik leg mij toe op mijn eigenlijke passie, het strafrecht, waarbij mijn kennis van het civiele recht regelmatig van pas komt.”

Carlijn is ervan overtuigd dat een gedegen strafrechtelijke verdediging noodzakelijk is voor de werking van het hele rechtssysteem. Het recht op de best mogelijke verdediging komt elke verdachte toe. Die overtuiging uit zich in de betrokken, directe en transparante bijstand van haar cliënten.
Na haar afstuderen in zowel Internationaal Publiekrecht als Strafrecht aan de Universiteit Leiden, is Carlijn aan dezelfde universiteit verbonden gebleven als docente strafrecht.

In 2017 heeft zij de overstap gemaakt naar de advocatuur. Carlijn is werkzaam geweest bij een middelgroot advocatenkantoor, waar zij ruime ervaring op heeft gedaan in zowel het strafrecht als het (zakelijke) arbeidsrecht.

Bij Cleerdin & Hamer legt Carlijn zich toe op haar eigenlijke passie, het strafrecht, waarbij haar kennis van het civiele recht regelmatig van pas komt. Carlijn houdt zich namelijk, naast het commune strafrecht, met name bezig met het financieel-economische strafrecht en staat onder meer ondernemingen bij waar een bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden.