Desiree de Jonge | Cleerdin & Hamer Advocaten

“In elke zaak zet zij haar grondige kennis van het strafrecht in om het beste resultaat te behalen. Zij wil daarbij steeds dat éne argument vinden dat de rechter nog niet heeft gehoord. Dit maakt haar aanpak juridisch onderbouwd, scherp en creatief.”

Strafrechtspecialist Desiree de Jonge studeerde in Leiden en werkt sinds 2012 bij Cleerdin & Hamer advocaten. Sinds 2015 werkt zij vanuit de Rotterdamse vestiging, waar zij local partner is.

Desiree behandelt voornamelijk commune strafzaken. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van complexe strafzaken, die vaak betrekking hebben op de zware en georganiseerde (drugs)criminaliteit. Zo trad zij op als advocaat in de zaak die bekend werd als de Helikopterzaak en voerde zij in hoger beroep samen met Sander Janssen de verdediging van Willem Holleeder in het liquidatieproces Vandros.

Desiree heeft een ruime ervaring met vervolging door justitie wegens geweldsdelicten, Opiumwetdelicten, witwassen, (voorbereiding van) moord, deelname aan een criminele organisatie, alsmede met ontnemingsvorderingen waar de vervolging wegens dergelijke strafbare feiten vaak mee gepaard gaan. Door het voeren van de verdediging in dergelijke zaken heeft Desiree een ruime kennis opgedaan van de inzet van (bijzondere) opsporingsmiddelen en bijzondere getuigentrajecten, zoals de inzet van anonieme bedreigde getuigen en kroongetuigen.

Verder heeft Desiree zich gespecialiseerd in cassatiezaken en voert dus geregeld procedures bij de Hoge Raad in strafzaken. In 2018 is zij toegelaten tot de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS).

In elke zaak zet zij haar grondige kennis van het strafrecht in om de beste verdediging te voeren. Zij wil daarbij steeds dat éne argument vinden dat de rechter nog niet heeft gehoord. Dit maakt haar aanpak juridisch onderbouwd, scherp, soms creatief en altijd overtuigend.