Glenda Raap

Glenda is als partner verbonden aan ons kantoor en staat aan de basis van de sectie personen- en familierecht. Naast familierechtadvocaat is zij ook gespecialiseerd mediator in familie- en arbeidsrechtzaken en Collaborative Practice Professional. Tevens is zij mede-oprichter van Scheiding Goed Geregeld, een platform waarbinnen Glenda samen met financieel planner Ron Botman mensen begeleidt bij hun scheiding. 

Binnen het familierecht houdt Glenda zich voornamelijk bezig met echtscheidingszaken – waaronder ook mediations – en ingewikkelde en omvangrijke alimentatiezaken. Ook kunt u bij haar terecht voor arbeidsrechtmediations, van re-integratie tot exit begeleiding. 

Als advocaat en mediator staat Glenda mensen bij in ongewone en emotionele situaties, of het nu gaat om een geschil in de relatie- of de werksfeer.  Rechtsbijstand moet dan maatwerk zijn, passend bij de cliënt en de situatie. Iedere cliënt en zaak vereist immers een andere aanpak. In de begeleiding van haar cliënten is evenwicht vinden tussen het emotionele en zakelijke aspect van een zaak belangrijk, zeker als er kinderen bij betrokken zijn.

In een nare periode in je leven is prettig om verder te kunnen en niet geconfronteerd te worden met jarenlange procedures, die over het algemeen als zeer belastend worden ervaren. Daarom kijkt Glenda altijd of het mogelijk is om in overleg en zonder procedures tot oplossingen te komen en een ‘vechtscheiding’ of andere vervelende procedures te voorkomen. De meest werkbare afspraken maak je immers zelf en zijn niet de regelingen die door een rechter worden opgelegd. 

Voor bijna elke ruzie of conflict bestaat een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Vaak is een conflict echter zo hoog opgelopen dat partijen die niet meer kunnen zien. Mediation of een viergesprek kan daar soms verandering in brengen. Onder begeleiding van Glenda wordt de communicatie weer op gang gebracht en helpt zij partijen bij het vinden van een oplossing. 

Rationeel gezien, zou iedereen die gaat scheiden voor mediation of een Collaborative Divorce moeten kiezen. Beide partijen willen immers het liefst snel tot oplossingen komen en door kunnen met hun leven. Als ouders blijf je na een scheiding via de kinderen met elkaar verbonden, als werkgever en werknemer ben je ook niet gebaat bij een hoogoplopende en lang durende conflictsituatie. Via mediation (samen naar een onafhankelijke advocaat-mediator) of Collaborative Divorce (ieder een eigen Collaborative advocaat onder begeleiding van een onafhankelijke scheidingscoach en daar waar nodig een financieel adviseur) kan in beginsel iedere scheiding zonder tussenkomst van een rechter geregeld worden. 

Ook in de gevallen waarbij mediation of Collaborative Divorce niet mogelijk is, kan Glenda uw belangen op deskundige wijze behartigen. Zij kijkt altijd naar de belangen en wensen van de cliënt en maakt in overleg met de cliënt een plan van aanpak.

Expertise

 • Familierecht
 • Mediation, familierecht en arbeidsrecht

Opleidingen 

 • Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen 
 • Specialisatieopleiding familierecht (vFAS)
 • Basisopleiding advocaat-echtscheidingsbemiddelaar (vFAS)
 • Specialisatieopleiding advocaat-echtscheidingsbemiddelaar (vFAS)
 • Mediationopleiding (NMI)
 • Specialisatie arbeidsmediation (Merlijn)
 • Opleiding Collaborative Practice (VvCP)

Nevenfuncties/Lidmaatschappen  

 • Trainer vaardigheden beroepsopleiding advocatuur (CPO/Dialogue)
 • Mediator beroepsopleiding advocatuur (CPO/Dialogue)
 • Bestuurslid Gerard Hamer Instituut
 • Lid van de vereniging van FamilierechtAdvocaten Scheidingsmediators (vFAS)
 • Lid van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN)
 • Lid van de Vereniging van Collaborative Practice (VvCP)

Publicaties & Media  

 

#


#