Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Midiation/overleg scheiding

Voorhuwelijkse/premarital mediation

Bij het woord mediation wordt vaak gedacht aan mensen die een conflict hebben. Maar mediation biedt veel meer dan dat en kan ook worden ingezet voorafgaand aan een huwelijk of samenleving. Onze ervaring is dat dit veel discussies en conflicten in de toekomst kan helpen voorkomen.

Premarital mediation

Wanneer je gaat samenwonen of trouwen denk je liever niet aan uit elkaar gaan, laat staan dat je daarover met elkaar in gesprek gaat. Toch is het erg belangrijk dat je van tevoren hierover nadenkt en met elkaar in gesprek gaat. Soms loopt het leven nou eenmaal anders dan je hoopt. Dan is het fijn dat jullie hier samen al over hebben gesproken en dat de afspraken daarover zijn vastgelegd.

Kennedy | Cleerdin & Hamer AdvocatenDeze afspraken worden meestal door een notaris vastgelegd in een samenlevingsovereenkomst of huwelijkse voorwaarden. Het is belangrijk dat dit geen standaard overeenkomst is, maar een overeenkomst die past bij jullie situatie en dus maatwerk biedt. Het voordeel van het betrekken van een advocaat-mediator bij dit proces is dat die precies weet wat er speelt als mensen uit elkaar gaan en waar de procedures over worden gevoerd. En dus ook welke onderwerpen je goed met elkaar moet bespreken en vastleggen om dat te voorkomen. Dit proces is dus een samenwerking tussen notaris en advocaat-mediator.

Contact opnemen

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.