Mediation en corona | Cleerdin & Hamer Advocaten

Mediation en corona

27 mei 2020

Door: Glenda Raap

Inmiddels hebben we ruim 2 maanden van corona maatregelen achter de rug. De scholen zijn weer gedeeltelijk open en ook een deel van het sociale leven komt weer langzaamaan op gang.

Scheiden tijdens corona

Wat nu als je net voor de corona maatregelen hebt besloten om te gaan scheiden. Of tijdens de corona-crisis de knoop hebt doorgehakt om uit elkaar te gaan. Hoe pak je dat dan aan als je hebt besloten de scheiding samen in goed overleg te willen regelen? Want waar je voorheen een mediator uitzocht en een afspraak maakte op kantoor, is dus nu niet meer zo eenvoudig en vanzelfsprekend.

Dienstverlening corona-proof

Uiteraard hebben de mediators van Cleerdin & Hamer advocaten de afgelopen periode niet stil gezeten en hun dienstverlening corona-proof gemaakt. Wij kunnen afspraken maken via videobellen en over enige tijd ook weer in beperkte mate gesprekken voeren op kantoor, waarbij een transparant scherm tussen jullie en de mediator zal zijn geplaatst om besmetting te voorkomen.

Persoonlijk contact

Hoewel het ook voor ons in eerste instantie wel even wennen was, merken we dat gesprekken via videoverbinding over het algemeen heel goed en prettig werken. Doordat je elkaar wel kunt zien, blijft het persoonlijke contact goed gewaarborgd. Daarnaast kan een gesprek via videobellen ingepland worden op een voor jullie rustig moment qua werk en/of kinderen, zodat je ongehinderd met elkaar in gesprek kunt gaan. Omdat er geen reistijd is, kan een mediationgesprek via videobellen ook vaak makkelijker ‘tussen de bedrijven door’ gepland worden en daar waar nodig dus ook korter na elkaar dan bij gesprekken op kantoor.

Mediationgesprek

Tijdens de mediationgesprekken kan – net als bij gesprekken op kantoor – ook daar waar nodig een pauze worden ingelast voor een korte adempauze. Mediationgesprekken kunnen immers best intensief en inspannend zijn en emoties oproepen. Ook een digitale pauze kan dan waar nodig eenvoudig worden ingelast.

Kortom, ook nu is het goed mogelijk om via mediation je scheiding te regelen en ook digitaal daarbij de juiste deskundige begeleiding te krijgen.

Wil je weten wat de mediators van Cleerdin & Hamer advocaten voor jullie kunnen betekenen, neem gerust contact met ons op!

Recente berichten