Mediation en overlegscheiding, wat is het verschil? | Cleerdin & Hamer Advocaten

Mediation en overlegscheiding, wat is het verschil?

11 mei 2022

Door: Glenda Raap

Die vraag hoor ik regelmatig langskomen als mensen mij benaderen die gaan scheiden. Vaak is er ook het misverstand dat als je niet samen naar iemand toe gaat om je scheiding te regelen, je automatisch tegenover elkaar komt te staan. In deze blog leg ik uit dat dit in het geval van een overlegscheiding niet het geval is.

In 2009 heb ik bij de vFAS de mediationopleiding gevolgd. De jaren daarna heb ik veel scheidingsmediations begeleid, met als inzet om te komen tot een respectvol einde van je huwelijk en duurzame afspraken waar beide partijen mee verder kunnen. Het maatwerk dat in een procedure niet geleverd kan worden door de juridische kaders waarbinnen je moet handelen, kun je in een mediation over overlegscheiding wel bieden.

Recente berichten