Home » Strafrecht » Cassatie

Cassatie

Wilt u cassatie instellen?

Bent u door het gerechtshof (of in een aantal gevallen door de rechtbank) veroordeeld, maar bent u niet tevreden met de uitkomst van uw strafzaak? Wilt u cassatie instellen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Cleerdin & Hamer advocaten behandelt als één van de weinige kantoren in Nederland veel cassatiezaken in het strafrecht. Ons kantoor heeft een lange traditie op het gebied van de cassatieprocedure. We hebben een bloeiende cassatiesectie.

Cassatieprocedure

De cassatieprocedure vraagt om specialistische kennis van die procedure en van het strafrecht. Vanaf de jaren negentig hebben onder anderen mr. Hamer en mr. De Boer zich met succes over vele cassatiezaken gebogen. Inmiddels vormen Desiree de Jonge, Chana Grijsen en Rick van Leusden samen de cassatiesectie van Cleerdin & Hamer Advocaten.

De rechtbank, het gerechtshof en de Hoge Raad

Het Nederlandse rechtssysteem kent over het algemeen rechtspraak in drie instanties: de rechtbank, het gerechtshof en de Hoge Raad (de hoogste rechter in Nederland). Uw strafzaak hoeft dus niet tot een einde gekomen te zijn na een veroordeling in hoger beroep. U kunt in uw strafzaak dan nog cassatie instellen tegen het arrest van het gerechtshof. In cassatie is een advocaat verplicht. U kan die procedure dus niet zelf voeren. De cassatiesectie van Cleerdin & Hamer advocaten staat u graag bij in de procedure bij de Hoge Raad.

Cassatie informatie

Om u beter te informeren over de mogelijkheden in uw strafzaak in cassatie hebben wij de vaak moeilijk vindbare informatie voor u op een rijtje gezet, zodat u in elk geval in cassatie uw recht kunt krijgen.

Contact

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.