Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Cassatie

Cassatie door het Openbaar Ministerie

Bent u zelf tevreden met de uitspraak in hoger beroep? Dan moet u er rekening mee houden dat dit niet het einde van uw strafzaak hoeft te zijn.

Cassatie door het Openbaar Ministerie is een mogelijkheid. Want niet alleen u, maar ook het Openbaar Ministerie kan binnen 14 dagen na de uitspraak in hoger beroep cassatie instellen. Als het OM besluit om beroep in cassatie in te stellen, dan wordt u daarvan persoonlijk op de hoogte gebracht. Zo kunt u in ieder geval niet in de veronderstelling verkeren dat het arrest van het Hof al definitief is geworden. Terwijl in werkelijkheid nog een derde instantie over uw strafzaak gaat beslissen.

Contact opnemen

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Opnieuw een termijn van 14 dagen

Nadat u bekend bent geworden met de door het OM ingestelde cassatie in uw zaak, krijgt u wederom 14 dagen de tijd om alsnog in cassatie te gaan. Over het algemeen zal het verstandig zijn om van die mogelijkheid gebruik te maken.

Omdat er zo namens u nog enige invloed op de procedure kan worden uitgeoefend. Wanneer u dus te horen krijgt dat het OM in uw strafzaak cassatie heeft ingesteld, kunt u het beste alsnog cassatie instellen. En vervolgens een cassatiespecialist inschakelen die uw belangen in de procedure kan behartigen.

Hoger beroep - Cassatie door het Openbaar Ministerie - Bezwaar en (hoger)beroepsprocedures | Cleerdin & Hamer Advocaten