Home » Strafrecht » Cassatie » Slachtoffers en benadeelde partijen

Slachtoffers en benadeelde partijen

Cassatie slachtoffers of benadeelde partij

Ook een slachtoffer of benadeelde partij kan met een cassatieprocedure te maken krijgen. Hoewel zelf cassatieberoep instellen voor een slachtoffer of benadeelde partij niet mogelijk is. Als u in een procedure bij het gerechtshof een vordering had ingediend en er cassatie is ingesteld door de verdachte of het openbaar ministerie, dan krijgt u daarvan bericht. De cassatie slachtoffers of benadeelde partij werkt als volgt. Men kan tot een maand na ontvangst van het bericht van de Hoge Raad cassatiemiddelen indienen. Die middelen kunnen alleen gaan over de beslissing van het Hof op uw vordering. U heeft maar heel kort de tijd om cassatieklachten in te dienen als benadeelde partij. Dus is het van belang om zo snel mogelijk een advocaat te benaderen.

Verplichte bijstand van een cassatieadvocaat

Ook als benadeelde partij is het niet mogelijk de procedure bij de Hoge Raad zelf te voeren. De cassatiesectie van Cleerdin & Hamer Advocaten heeft de expertise in huis om slachtoffers en benadeelde partijen in strafrechtzaken bij te staan. Wij staan u graag bij. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van cassatieprocedures kunnen wij u snel, gedegen en accuraat helpen. Onze adviezen zijn kort en begrijpelijk.

Strafbare poging | Cleerdin & Hamer Advocaten

Cassatieklacht indienen

Overweegt u om als benadeelde in een strafzaak te klagen over de beslissing van het gerechtshof op uw vordering? Neem dan contact met ons op.