Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Familierecht

Alimentatie

Wanneer je gaat scheiden ben je wettelijk niet meer gebonden aan de regels die gelden binnen het huwelijk. Hier geldt echter één uitzondering op, namelijk de onderhoudsverplichting. Hoewel je gescheiden bent van elkaar, blijf je tijdelijk wel verplicht om financieel voor elkaar te zorgen: de alimentatieplicht. Wanneer er kinderen zijn moet er alimentatie voor kinderen worden afgesproken: de kinderalimentatie. Wanneer je inkomen lager is dan dat van de ex-partner, kan het zijn dat hij of zij partneralimentatie aan jou moet betalen.

Conflict over alimentatie

Wanneer het over geld gaat kunnen de spanningen al snel oplopen. Alimentatie is dan ook vaak een beladen onderwerp, hier ontstaan dan ook regelmatig conflicten over. Dit kan gaan over de hoogte van de alimentatie, de alimentatieplichtige vindt het te hoog en de alimentatiegerechtigde te laag . Soms kan het zo zijn dat de ex-partner niet wil betalen of vindt deze dat het niet op de juiste manier besteed wordt.

Kinderalimentatie - Alimentatie | Cleerdin & Hamer Advocaten

Onafhankelijke alimentatieberekening

Wij kunnen hierbij helpen door een onafhankelijke alimentatieberekening te maken. Zo bepalen we op een eerlijke manier welk bedrag het moet zijn en maken we heldere afspraken zodat er geen discussie mogelijk is. Dit is mogelijk in de vorm van mediation door het proces te begeleiden en in goed overleg afspraken te maken en vast te leggen. Het kan ook als partijdige advocaat. Dan worden de financiële stukken van de eigen cliënt en de wederpartij opgevraagd. Als deze wederpartij weigert om financiële stukken te delen, kan een berekening op basis van een schatting worden gemaakt.

Herberekening alimentatie

Wanneer er iets in je situatie verandert, kan het zijn dat de hoogte van de alimentatie niet meer klopt, dit staat in de wet omschreven als een wijziging van omstandigheden. Het kan zelfs zover komen dat je of je ex-partner de alimentatie niet meer kan opbrengen. Wij kunnen dan helpen met een herberekening van de alimentatie, om zo verdere discussie te voorkomen.

Contact opnemen

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Meer informatie mediation/overlegscheiding
Contact opnemen

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Familierecht specialisten