Sander Janssen

Sander Janssen is sinds 2002 advocaat bij Cleerdin & Hamer Advocaten. Hij heeft een volledig strafrechtelijke praktijk bestaande uit met name grote strafzaken waardoor hij inmiddels landelijke bekendheid geniet.

In 2009 werd hij partner bij Cleerdin & Hamer en in de zomer van 2015 opende hij de Rotterdamse vestiging. Sinds juni 2016 staat hij samen met collega Robert Malewicz Willem Holleeder bij. Verder is hij de advocaat van hoofdverdachte Jesse R. in het Amsterdamse Liquidatieproces ‘Passage‘, van Benaouf A., die als het beoogde slachtoffer van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt wordt gezien en van diverse andere verdachten in de zogenoemde ‘Mocro Maffia.’

Zijn optreden in deze en andere zaken heeft hem de nodige lof in de media opgeleverd. Zo werd hij door Panorama (nr. 43, 2009) gekozen als een van de beste jonge strafadvocaten. Het crimeblad ‘Koud bloed’ (nr. 11, 2010) deed hetzelfde en de Nieuwe Revu (nr. 43, 2011) besteedde een artikel aan hem. Eind 2012 werd hij door de website Camilleri verkozen tot beste strafpleiter van 2012.

Expertise:

  • Strafrecht

Opleidingen:

  • Nederlands recht aan de Universiteit Leiden
  • Universitair docent Universiteit Leiden 2000-2002
  • Gepromoveerd op onderzoek naar de wetgeving op het gebied van kroongetuigen (2013)

Nevenfuncties/Lidmaatschappen:

  • Docent permanente nascholing advocatuur
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtsadvocaten (NVSA)

Publicaties & Media:

Publicaties van Sander Janssen