Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Ondernemingsrecht

Familiebelang

Nog geen 20% van de familiebedrijven in Nederland worden succesvol door opvolging voortgezet. De andere familiebedrijven stoppen met de onderneming en een beperkt aantal wordt voortgezet buiten de familie.

Wij vinden dat zonde en zijn van mening dat het slagingspercentage van opvolging van het familiebedrijf binnen de familie omhoog kan. Daarom denken wij met familie bedrijven mee over de opvolging.

Daar beginnen we liever met u te vroeg mee dan aan de late klant. Een goede en succesvollere opvolging daar start de over te dragen generatie binnen het familiebedrijf bij voorkeur zo’n 5 jaar voor de overdracht mee.

Zorgverdeling/omgang - Familiebedrijf & opvolging | Cleerdin & Hamer Advocaten

Incasseren van uw vordering

Naast alle zakelijke belangen en onderwerpen die in bedrijven aan de orde zijn, is bij het familiebedrijf de extra dimensie van het familiebelang op zijn minst net zo belangrijk. Hoewel die dimensie het familiebedrijf extra charme geeft, kan dat belang zich in sommige gevallen niet altijd goed verstaan met de zakelijke belangen.

De eerste generatie in het familiebedrijf, de oprichters ervan, zien graag dat de tweede generatie, de opvolgers, het bedrijf voortzet. Bij voorkeur op de manier zoals de oprichters het bedrijf gerund hebben. Maar de tweede generatie ziet dat anders, of wil helemaal het bedrijf niet voortzetten.