Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Jeugdstrafrecht

Jeugdstrafrecht – onze advocaten

Iedere minderjarige verdachte heeft recht op bijstand van een advocaat. Als een jeugdige verdachte is aangehouden, dan heeft hij of zij recht op (kosteloze) bijstand van een advocaat. Ook in een aantal andere gevallen komen de advocaatkosten van een minderjarige voor rekening van de Nederlandse Staat. Bijvoorbeeld als hij of zij voor de kinderrechter wordt gedagvaard. De rechtbank wijst dan willekeurig een advocaat toe die regelmatig jeugdzaken behandelt. Het is ook altijd mogelijk om zelf een advocaat te kiezen door wie je wil worden bijgestaan. Als dat een advocaat is die in het jeugdstrafrecht is gespecialiseerd dan zijn daar verder geen extra kosten aan verbonden.

Wij vinden het belangrijk dat zowel een jongere, als zijn of haar ouders, het contact met een advocaat als prettig ervaren. Onze jeugdrecht specialisten kunnen vaak ingewikkelde dingen op een begrijpelijke manier uitleggen, zijn goed benaderbaar en laagdrempelig in het contact. Wij snappen dat het moeilijk kan zijn om bij de politie, het Openbaar Ministerie of de rechter te moeten komen. Een goede voorbereiding is dan vaak het halve werk. Samen spreken we eerst uitgebreid het dossier en de verschillende opties voor een verdedigingsstrategie door. Wij zijn bovendien op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het jeugdrecht.

Bij Cleerdin & Hamer Advocaten werken jeugd(straf)recht advocaten vanuit alle vier de vestigingen: in Amsterdam, Almere en Rotterdam. Wij behandelen jeugdstrafzaken bij alle rechtbanken in Nederland.