Golf element goud | Cleerdin & Hamer

Jeugdstrafrecht

Jeugdstrafrecht informatie voor ouders

Wat als mijn kind verdachte is van een strafbaar feit?

Dat hangt helemaal af van de specifieke situatie. Heeft u (per brief) van de politie begrepen dat uw kind als verdachte zal worden gehoord? Heeft de politie u gebeld omdat uw kind is aangehouden? Of stond de politie vanochtend vroeg voor de deur om uw zoon of dochter mee te nemen naar het bureau? Over al die situaties in het jeugdstrafrecht vindt u hieronder meer informatie.

Uitnodiging voor verhoor minderjarig kind

Is er een brief van de politie thuis bezorgd waarin staat dat uw kind zich binnenkort op het politiebureau moeten melden voor een verhoor? Heeft de politie gebeld of is er zelfs een (wijk)agent aan de deur geweest om een afspraak te maken voor moment waarop uw zoon of dochter als verdachte wordt verhoord? Erachter komen dat uw kind wordt verdacht van een strafbaar feit is – gelukkig – geen dagelijkse kost.

Wij zien vaak dat ouders, nadat zij van de eerste schrik zijn bekomen, een gesprek aangaan met hun zoon of dochter en dan zelf met hun kind mee gaan naar het verhoor. In sommige gevallen is daar helemaal niets mis mee. Toch raden wij aan altijd eerst advies in te winnen van een advocaat die thuis is in het jeugdstrafrecht zodra u erachter komt dat uw kind als verdachte door de politie gaat worden gehoord. In de brief van de politie staat waarschijnlijk dat u op eigen kosten een advocaat kunt inschakelen. Laat u zich daar niet direct door ontmoedigen. Bij een (kort) eerste telefonisch consult worden geen kosten in rekening gebracht. Wij kunnen u dan van advies op maat voorzien, zodat u goed geïnformeerd kunt besluiten om òf samen met uw kind naar het verhoor te gaan òf om toch (tegen beperkte kosten) een advocaat mee te nemen.