Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk: forse ontnemingsvordering van tafel | Cleerdin & Hamer Advocaten

Voortvluchtige pedofiel al 30 jaar in Nederland

30 augustus 2018

Kent Douglas E. pleegde in 1985 in Amerika strafbare feiten met minderjarige jongens. Hij wordt verdacht van onzedelijk gedrag met een kind, oraal seksueel verkeer met een kind, het fotograferen van een minderjarige tijdens seksueel verkeer, en het overhalen van een minderjarige om model te staan voor seksueel expliciete foto’s.

Na zijn aanhouding bekende E. schuld. In 1987 werd hij voorgeleid. Maar toen hij op borgtocht vrij kwam, in afwachting van zijn strafproces, nam hij de benen. Sindsdien staat hij op de Most Wanted-lijst ‘Crimes Against Children’. Een lijst van de FBI met de meest gezochte pedofielen van Amerika.

Erin geluisd

Nu blijkt dat E. al dertig jaar in Nederland woont en werkt. De man woont in Flevoland, tegenover een basisschool en hij geeft kinderen muziekles aan huis. Dankzij een tip van een lezer van de website ‘Crimesite’ kwam journalist Hettie Vos de man op het spoor. Ze confronteerde hem met zijn daden en zijn vlucht uit de Verenigde Staten. In het gesprek geeft hij toe dat hij is gevlucht, maar hij houdt vol dat hij erin is geluisd door zijn advocaat (hij “moest” schuld bekennen), de FBI en het Amerikaanse rechtssysteem.

‘Gevangen’ in Nederland

Advocaat Robbert Jonk, gespecialiseerd in uitlevering, laat weten dat E. in Nederland inderdaad een vrij man is. Nederland heeft vrij specifieke verdragen voor uitlevering aan Amerika. Verjaring speelt daarbij een grote rol. Toch zit E. wel ‘gevangen’ in ons land. Zodra hij de grens over gaat en dat land een ander verdrag heeft met andere voorwaarden dan Nederland, dan kan hij daar direct worden opgepakt. Wil hij bijvoorbeeld naar Duitsland, dan moet hij heel nauwkeurig de verdragen tussen beide landen uitzoeken, wil hij niet de kans lopen om opgepakt te worden.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/voortvluchtige-amerikaanse-pedofiel-woont-al-30-jaar-in-nederland

Eerder gepubliceerd op hartvannederland.nl

Bron: Hart van Nederland

Recente berichten