Coolblue doet aangifte van oplichting tegen Van Lienden | Cleerdin & Hamer Advocaten

Coolblue doet aangifte van oplichting tegen Van Lienden

11 mei 2022

Coolblue doet aangifte van oplichting tegen Van Lienden
Coolblue heeft gisteren aangifte gedaan van oplichting tegen Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel. Coolblue geeft aan voorgelogen te zijn door de drie en is van plan een schadevergoeding te vragen van bijna € 500.000. Coolblue wordt in deze zaak bijgestaan door Sabine Pijl, partner bij ons kantoor.

Na een eerdere aangifte door uitzendconcern Randstad inzake de omstreden ‘Mondkapjesaffaire’ heeft nu ook Coolblue deze stap gezet. De oprichters van Hulptroepen Alliantie hielden 20 miljoen euro netto over aan de grote mondkapjesdeal met de overheid. Dit deden zij door die uit te voeren via een geheime commerciële bv. Coolblue zegt daar niet van op de hoogte te zijn geweest, anders was de samenwerking nooit tot stand gekomen.

Sabine Pijl:”Dat was ook een strikte voorwaarde van het bedrijf. Als Coolblue had geweten dat de heren ook commercieel handelden, was de samenwerking nooit tot stand gekomen.”

Topman Pieter Zwart besloot destijds de kleine half miljoen euro die werd geïnvesteerd kwijt te schelden. Dit gebeurde omdat Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel beweerden dat er geen geld was om de door Coolblue gemaakte kosten te dekken, aldus Sabine Pijl. Nu is bekend dat de heren destijds al miljoenen hadden verdiend aan de deal met de overheid.

BIJGAAND HET ARTIKEL DAT DAAROVER OP 11 MEI 2021 IS VERSCHENEN IN DE VOLKSKRANT

Recente berichten