Home » Cleerdin & Hamer dreigt met stop lange processen

Cleerdin & Hamer dreigt met stop lange processen

De actie wordt aangevoerd door Sander Janssen, onder meer advocaat van Willem Holleeder en prominente Marokkaans-Nederlandse criminelen. Janssen schrijft in een brief aan de directeur van de Raad van Rechtsbijstand – die namens de staat de vergoedingen van strafadvocaten regelt – dat zijn kantoor niet anders kan dan deze daad te stellen vanwege ‘de zorgen over de ontwikkelingen op het gebied van de gefinancierde rechtsbijstand’.
Het kantoor roept andere advocaten op het voorbeeld te volgen.

Bijstand

Janssen is partner van het Amsterdamse kantoor Cleerdin en Hamer Advocaten, met één van de grootste strafrechtpraktijken van het land.

Evenals de vele advocaten die deze week met korte stakingen protesteren, ageert Janssen al lange tijd tegen de steeds verder afkalvende betalingen voor bijstand aan verdachten die dat zelf niet kunnen betalen (de overgrote meerderheid).

Kantoren krijgen door de bezuinigingen geregeld zulke lage vergoedingen voor hun werk dat ze nauwelijks een bescheiden uurloon overhouden aan complexe zaken en zelfs geld op hun verdediging van de verdachten toeleggen.

Bron: Het Parool – door Paul Vugts

Lees hier het artikel in Het Parool >>>

DEEL OP:
Recente berichten
Team C&H | Cleerdin & Hamer advocatenSophie Hof | Cleerdin & Hamer advocaten