Robbert Jonk | Cleerdin & Hamer Advocaten

Challenge Almere-Amsterdam

24 mei 2024

Op 14 september a.s. vindt de Almere triatlon plaats. Na die van Hawaï de oudste triatlon ter wereld. Na een hele en twee halve marathons en een aantal deelnames aan de business relay van de Almere triatlon leek het me een mooie uitdaging om deel te nemen aan de middle distance van de Almere triatlon. 2 km zwemmen, 94 km fietsen en 21,1 km hardlopen in en rond Almere. Veel mensen verklaren me voor gek en het is ook flink afzien. Niet alleen op de dag van de race maar ook tijdens de vele trainingsuren. Toch is het verleggen van grenzen, het gevoel tijdens de laatste kilometers, als je weet dat je het gaat halen en natuurlijk de finish, onbeschrijfelijk.

‘Weten dat je het gaat halen’, een zin die in een ander verband een heel andere lading heeft. Ons kantoor is de afgelopen twee jaar geconfronteerd met meerdere collega’s die de diagnose kanker kregen. Dan is de vraag of je het haalt en de mate waarin je moet afzien van een heel andere orde, van levensbelang. Mijn afzien tijdens de triatlon valt daarbij in het niet.

Om mijn afzien toch van nut te laten zijn, zwem, fiets en loop ik op 14 september voor KWF. Want er is geld nodig, veel geld, voor onderzoek naar behandeling en genezing van kanker. Zodat meer mensen het halen en ook na het afzien door kunnen met hun leven. En dat onderzoek helpt en leidt tot betere behandeling en kansen voor patiënten heb ik gelukkig ook van dichtbij kunnen zien.

Dus sponsor mijn triatlon! Betaal per afgelegde kilometer, het bedrag maakt niet uit, elke bijdrage is welkom. Motiveer mij extra en help de kansen van kankerpatiënten te vergroten.

Alvast heel hartelijk dank voor uw steun!

Robbert Jonk