Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk: forse ontnemingsvordering van tafel | Cleerdin & Hamer Advocaten

Cel geëist tegen dealers Poelenburg Zaandam

29 mei 2017

Tegen vier mannen uit de wijk Poelenburg in Zaandam zijn wegens drugshandel celstraffen geëist van een jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Volgens justitie hebben de verdachten tussen januari en oktober en november vorig jaar op grote schaal cocaïne en heroine verkocht.
De aanklager zegt dat de vier deel uitmaakten van de groep rond ’treitervlogger’ Ismail Ilgun. Leden van de groep waren te gast bij het tv-programma Pauw. Premier Rutte noemde de jongeren kort daarop ’tuig van de richel’.

De 23-jarige Haki T. zei bij de rechter dat hij door zijn tv-optreden veel reacties heeft gekregen van vrouwen. Volgens hem was hij genoodzaakt om een auto te huren om al die nieuwe fans in een hotel te bezoeken. Justitie stelt dat de auto ook is gebruikt bij de drugshandel.

Boxershort

De politie pakte 17 oktober de 26-jarige Huseyin Y. en de 24-jarige Hakan Y. op nadat sprake zou zijn geweest van een drugstransactie. Bij Huseyin Y. werden wikkels en plastic zakjes met drugs gevonden in zijn boxershort.

Dat gebeurde later ook bij andere verdachten. Ook bij de Zaandammers thuis zijn drugsresten gevonden. Een drugsverslaafde heeft tegen de politie gezegd dat hij al jaren klant was bij ’die Turken’.

De handel zou na de arrestatie van de twee zijn overgenomen door de 22-jarige Hakan S. en de 23-jarige Haki T. Zij werden 25 november gearresteerd. De verdachten zaten van ruim twee weken tot meer dan een half jaar in voorarrest.

Volgens justitie hebben de verdachten een bloeiende handel gehad in drugs. De verdediging bestrijdt dat. Volgens advocaat Polman hem is er door alle rumoer in Poelenburg een beeld ontstaan dat geen recht doet aan de werkelijkheid. De rechtbank doet 2 juni uitspraak.

Recente berichten