Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk: forse ontnemingsvordering van tafel | Cleerdin & Hamer Advocaten

Vrijspraak in zaak Voogdijmoord

20 januari 2019

Op 18 januari 2019 heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden onze cliënt Glen Q., in hoger beroep bijgestaan door advocaten Robbert Jonk en Aram Sprey, volledig vrijgesproken van betrokkenheid bij de zogenaamde Enschedese Voogdijmoord. Cliënt stond in hoger beroep terecht nadat hij eerder door de rechtbank in Almelo tot elf jaar gevangenisstraf was veroordeeld.

15 jaar gevangenisstraf

Het Openbaar Ministerie eiste enkele weken geleden nog vijftien jaar gevangenisstraf tegen cliënt voor het medeplegen van de moord. Cliënt heeft echter altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de moord en het gerechtshof heeft hem in hoger beroep dus alsnog vrijgesproken. Cliënt is inmiddels – na ruim vier jaar ten onrechte in voorlopige hechtenis te hebben doorgebracht – in vrijheid gesteld.

Zodra de uitspraak onherroepelijk is, zal de verdediging namens cliënt een verzoek tot schadevergoeding indienen voor de tijd die hij ten onrechte heeft vastgezeten. Het Openbaar Ministerie heeft twee weken de tijd om in cassatie te gaan.

RTV Oost vrijspraak in zaak Voogdijmoord

RTV Oost schreef dit bericht over de zaak: https://www.rtvoost.nl/nieuws/305930/13-jaar-cel-voor-ex-vriendin-in-Enschedese-Voogdijmoord

De uitspraak

De uitspraak vindt u hier: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARL:2019:427&showbutton=true

Recente berichten

Strafrecht