Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk: forse ontnemingsvordering van tafel | Cleerdin & Hamer Advocaten

Politie haalt Hoogwouder met geweld onterecht uit woning

8 augustus 2019

Hoogwoud Advocaat Rick van Leusden wil dat justitie de schade aan de woning van de vriendin van zijn client Maarten in Hoogwoud betaalt nadat deze dinsdag met het nodige geweld door de politie werd aangehouden. De aanhouding bleek onterecht, de man werd een uur later met excuses van het Openbaar Ministerie ook weer vrijgelaten.

De Hoogwouder kreeg een dag eerder van de Alkmaarse rechtbank het voordeel van de twijfel en hoefde daarom niet 102 dagen de cel in. Dat was namelijk de stok achter de deur om een werkstraf uit voeren na verschillende geweldsincidenten. Met die werkstraf ging het mis, maar advocaat Van Leusden wist de rechter ervan te overtuigen dat dit niet de schuld van zijn client was. Daarom mocht Maarten alsnog die werkstraf doen en hoefde hij niet te zitten.

Een dag later in Hoogwoud zag iemand hem lopen en meldde dat. En omdat in het systeem van de politie stond dat hij wel 102 dagen de cel in moest werden de man met hulp van een groot aantal agenten uit het huis van zijn vriendin gehaald. Daarbij is geweld gebruikt, de straat werd afgezet en ook kinderen zagen hoe Maarten geboeid werd afgevoerd. Het heeft een hoop commotie veroorzaakt. De politie heeft ook het slot van de voordeur vernield en ook aan de achterzijde van het huis werd een deur vernield, aldus Van Leusden van Cleerdin en Hamer Advocaten in Amsterdam.

Van Leusden trok bij het Openbaar Ministerie direct aan de bel. Er bleek een administratieve fout te zijn gemaakt. Heel vervelend voor mijn client, het OM heeft vervolgens alles gedaan om de fout te herstellen. Maar de schade moet uiteraard wel vergoed worden.

m.noordhollandsdagblad.nl

Recente berichten