Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk: forse ontnemingsvordering van tafel | Cleerdin & Hamer Advocaten

OM moet meer informatie geven over afspraken met getuige Sonja Holleeder.

23 februari 2018

In de strafzaak tegen Willem Holleeder heeft de verdediging afgelopen dinsdag, tijdens het verhoor van getuige Sonja Holleeder, gevraagd om meer informatie over de overeenkomst tussen getuige Sonja Holleeder en het OM.

Op grond van deze overeenkomst wordt deze getuige wegens haar rol in het dossier Goudsnip (losgeld Heineken, erfenis Cor van Hout en verkoop Achterdam) niet vervolgd. Meer informatie over de afspraken tussen het OM en de getuige is volgens de verdediging noodzakelijk om de betrouwbaarheid van de getuige Sonja Holleeder goed te kunnen toetsen.

De rechtbank met de verdediging van mening dat de overeenkomst tussen de getuige en het OM relevant kan zijn voor de beoordeling van de betrouwbaarheid van de getuige, niet alleen wat betreft haar verklaringen over het dossier Goudsnip, maar ook voor wat betreft de betrouwbaarheid van overige verklaringen.

De rechtbank heeft vandaag beslist dat het OM antwoord moet geven op de vraag of met de getuige afspraken zijn gemaakt over de inhoud van haar verklaringen. Hier de volledige beslissing van de rechtbank.

Recente berichten

Strafrecht