Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk: forse ontnemingsvordering van tafel | Cleerdin & Hamer Advocaten

Familierechtadvocaat stopt met toevoegingen

30 augustus 2019

Cleerdin & Hamer advocaten ondersteunt de actie van collega-advocaat Ingrid Maste. Zij stopt met toevoegingszaken in familiezaken vanwege de lage beloningen. Al langer is aandacht voor de lage vergoedingen in strafzaken, terwijl in familiezaken de betalingen nog slechter zijn. Zo slecht, dat goede en voor iedereen toegankelijke rechtsbijstand niet meer haalbaar is.

Onze familiesectie zal vooralsnog niet stoppen met toevoegingen, maar als er geen verbetering komt zullen ook wij dergelijke maatregelen overwegen. Gelukkig verkeren wij vanwege de omvang van ons kantoor in de positie dat wij nog gefinancierde rechtsbijstand kunnen verlenen.

Maar voor kleinere kantoren is het financieel gezien – voor € 35,00 euro bruto per uur – simpelweg geen doen om mensen op basis van een toevoeging in familiezaken bij te blijven staan. Het wordt hoog tijd dat hier verandering in komt en het belang van goede rechtsbijstand in familiezaken wordt ingezien en beloond.

Dit beleid staat immers haaks op de geluiden vanuit Den Haag waarbij aandacht wordt gevraagd voor de problematiek die ontstaat na/vanuit echtscheidingen. Voor de mensen die gaan scheiden, maar vooral ook voor hun kinderen. Hoe kan deze problematiek worden aangepakt zonder deskundige familierechtadvocaten?!

Lees hier het artikel

Recente berichten