Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk: forse ontnemingsvordering van tafel | Cleerdin & Hamer Advocaten

“Dat overkomt mij niet”

2 januari 2020

Mediation bij het eindigen van een relatie
Oud en nieuw is net geweest, mensen starten het nieuwe jaar vol met goede voornemens. Het is vaak een periode waarin mensen even stilstaan bij hun leven en nadenken over wat er goed gaat en soms ook wat ze anders zouden willen. In onze praktijk is januari een periode dat meer mensen aangeven te willen scheiden. Elke relatie start met de gedachte “dat overkomt mij niet”. De realiteit is dat nog steeds 1 op de 3 stellen uit elkaar gaan. Het kan dus ook u overkomen. Op welke manier u dan vervolgens uit elkaar gaat, is erg bepalend voor de toekomst. Zeker als er tijdens de relatie ook kinderen geboren zijn, is het belangrijk om te proberen de communicatie goed te houden.

Afspraken maken

Bij Cleerdin en Hamer advocaten bent u aan het juiste adres om u goed te laten begeleiden bij uw echtscheiding. Ook als u niet getrouwd bent, kunt u bij ons terecht. Mediation is een mooie manier om samen aan de tafel te gaan zitten en daar te bespreken welke zorgen u heeft en welke wensen voor de toekomst. Als mediator kan ik u goed begeleiden bij het maken van afspraken. Er komt een hoop op u af en het is prettig als u dan bij de hand wordt genomen, zodat u weet waar u allemaal aan moet denken.

Mediator is neutraal

Een mediator is neutraal. Het grote verschil met een advocaat is dat die je kan adviseren over de verschillende opties. Daarbij is de ervaring wel dat afspraken die partijen met elkaar maken beter bevallen dan een beslissing die genomen wordt door een rechter. In die situatie is het vaak zo dat beide partijen een beetje winnen, maar ook en beetje verliezen.

Reflectie en begrip

Veel mensen denken dat mediation een soort relatietherapie is. Dat is niet het geval. De mediation is wel bedoeld om nog eens te reflecteren op de relatie, begrip te hebben voor elkaars emoties en vanuit die positie te kijken wat het beste is voor jullie beiden en met name ook voor de kinderen.

Contact en informatie mediation

Mocht u overwegen om te gaan scheiden, laat u dan eens informeren om te kijken of mediation een goede optie is voor u. Mediation bij het eindigen van een relatie? De mediators bij ons kantoor zijn volledig op de hoogte van de laatste stand van zaken rondom de geldende wetgeving en zijn uitstekend in staat om u te begeleiden bij het maken van afspraken.

Juist op die moment dat u toch overkomt staan wij voor u klaar!

Recente berichten