Meerwerk in rekening brengen bij opdrachtgever? | Cleerdin & Hamer Advocaten

Meerwerk in rekening brengen bij opdrachtgever?

22 oktober 2020

Door: Hilde Nobel

Als u een (ver)bouwproject uitvoert voor uw opdrachtgever dan is het van belang om voorafgaand aan uw werkzaamheden alle afspraken schriftelijk vast te leggen. Ook over wanneer u meerwerk in rekening brengt. U stelt hiervoor een aannemingsovereenkomst op.

Vaak komen er gedurende het traject meerkosten bij. U loopt als aannemer tegen bepaalde zaken aan, waardoor er meer werkzaamheden moeten worden verricht. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van een nieuwe vloer. Stel dat de fundering rot blijkt te zijn, dan moet ook de fundering worden vernieuwd en kunt u niet volstaan met het aanbrengen van enkel het laminaat.

Het is belangrijk dat u in een dergelijk geval overleg heeft met de opdrachtgever. Bespreek het met de opdrachtgever als er extra kosten dreigen aan te komen en u meerwerk in rekening gaat brengen. Leg schriftelijk vast wat u daarover afspreekt. Op die manier kunt u discussie achteraf voorkomen.

3 tips voor de aannemer

1. Beschrijf in de aanneemovereenkomst zo nauwkeurig mogelijk welke werkzaamheden er worden verricht voor de overeengekomen aanneemsom

Het is verstandig om uw standaard overeenkomst door een advocaat te laten beoordelen. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van algemene voorwaarden? Worden die dan wel correct ter hand gesteld?

2. Maak afspraken over meerwerk en geef een indicatie van de te verwachten extra kosten.Meld het de opdrachtgever zo snel mogelijk als er extra kosten dreigen.

Ook als een opdrachtgever iets wil veranderen, is het van belang dat u bespreekt welk kostenplaatje daarmee samenhangt.

3. Vraag om een schriftelijke bevestiging van de opdracht tot meerwerk als de opdrachtgever deze mondeling meedeelt.

Heeft u vragen het opstellen van een aanneemovereenkomst of heeft u problemen met uw opdrachtgever over de betaling? Neem dan contact op met onze bouwrechtspecialisten.

Recente berichten

Strafrecht

Familierecht

Civiel recht

Bestuursrecht