Visum kort verblijf

Voor veel nationaliteiten geldt dat een Schengenvisum vereist is om Nederland in te reizen voor een kort bezoek, bijvoorbeeld als toerist of om familie te bezoeken. Een bezoek kan maximaal 3 maanden duren in een tijdsbestek van zes maanden. Het komt regelmatig voor dat het Schengenvisum wordt geweigerd met een te korte, onduidelijke motivering. Het kan dan lonen om bezwaar in te stellen tegen de beslissing. Als dat vervolgens lukt, is de kans groot dat het volgende visum makkelijker wordt afgegeven.

 

Redenen voor afwijzing van het visum zijn meestal vestigingsgevaar of een gebrek aan economische of sociale binding met het land van herkomst. Onze ervaring is dat er met creatief denken vaak voldoende sterk bewijs te vinden is om de IND te overtuigen van het tegendeel.

‹ terug

Laatste tweets

Volg @CHmigratierecht op twitter.

vreemdelingenrecht advocaten

Eva Bezem
CH Logo

Eva Bezem

Vreemdelingenrecht & Nationaliteitsrecht
Sjoerd Thelosen
CH Logo

Sjoerd Thelosen

Vreemdelingenbewaring & Asielrecht