Student

Meestal regelt de opleidingsinstelling de studievergunning voor buitenlandse studenten in Nederland. Soms kan het fout gaan, omdat u onvoldoende studievoortgang hebt of omdat de universiteit onverhoopt een administratieve fout heeft gemaakt.

 

In de drie jaar nadat u een bachelor- of masteropleiding of promotie hebt afgerond in Nederland, of in het buitenland aan een top-200 universiteit, komt u in aanmerking voor het zoekjaar voor hoogopgeleiden. Ook vreemdelingen die in Nederland wetenschappelijk onderzoek hebben verricht komen in aanmerking. Deze vergunning is één jaar geldig en geeft u de mogelijkheid om na afronding van uw studie werk te vinden in Nederland. Het is mogelijk om meer dan één zoekjaar te krijgen: dat hangt af van welke opleidingen u wanneer hebt gedaan.

Indien u vervolgens tijdig werk vindt als kennismigrant, geldt een lager looncriterium.

‹ terug

Laatste tweets

Volg @CHmigratierecht op twitter.

vreemdelingenrecht advocaten

Eva Bezem
CH Logo

Eva Bezem

Vreemdelingenrecht & Nationaliteitsrecht
Sjoerd Thelosen
CH Logo

Sjoerd Thelosen

Vreemdelingenbewaring & Asielrecht