Home » VOF contract opstellen

VOF contract opstellen

De vennootschap onder firma en de maatschap zijn de vormen waarin zakelijk wordt samengewerkt tussen twee of meer personen. Vaak spelen fiscale regels en belemmeringen een rol. Niet iedereen kan meteen een besloten vennootschap of naamloze vennootschap oprichten.

De coöperatie is intussen helemaal terug van weggeweest. Maar voor partners die samen een beroep of een bedrijf in een juridische entiteit willen onderbrengen is dat nog geen gebruikelijke weg. Die hebben de vennootschap onder firma of de maatschap als entiteit. Dat lijkt voorlopig niet te veranderen, nu het wetsvoorstel over de openbare rechtspersoon niet lang geleden is ingetrokken.

Elke samenwerking begin met enkel vreugde en enthousiasme

De vreugde en het enthousiasme aan het begin van de samenwerking maken dat partners veelal samen een bedrijf beginnen. Het niet belemmerd willen worden door al te veel hindernissen van juridische aard. Geen aandacht voor valkuilen. Zonder zich goed te realiseren welke juridische consequenties dat heeft. Het enthousiasme is er, dus er kan snel worden begonnen.

Niet zelden is er al werk of een opdracht, een klant, die zich aandient. Dit voordat bedacht is in welke juridische bedrijfsvorm de samenwerking gegoten kan worden. Vaak is er een taakverdeling. De één is sterker op het ene gebied, de ander op een ander gebied. De partners vullen elkaar aan en maken zo een succesvol bedrijf. Ieder denkt dat de ander zich even hard zal inspannen en even hard zijn best doet.

Mogelijke problemen zonder juist VOF contract

Alleen: wat als er iemand ziek wordt? Wat gebeurt er dan met de winstverdeling? Wat als de een vindt dat de ander te weinig doet? Dat het niet gelijk verdeeld is? Wat als er iemand schulden maakt? En de bedrijfsbankrekening in één keer leeg is? Wat als je samen machtiging hebt, ruzie krijgt en er zonder twee handtekeningen helemaal niets kan gebeuren.Wat als de een belastingschulden heeft? Krijgt de ander daar last van? Wat als de een gaat scheiden, krijgt de ander daar last van? Hoe hou je privé en zakelijk gescheiden? Wie kan voor de ander een handtekening zetten en voor welk bedrag?

Helpdesk

Samen beginnen: kies voor een Vennootschap onder firma of een maatschap

Het samen beginnen is in onze ervaring het makkelijkst in een vennootschap onder firma of een maatschap. Het samen afscheid nemen, zonder dat vooraf is besproken en opgeschreven wat er dan moet gebeuren kan een langdurige en kostbare aangelegenheid worden.

Hulp bij VOF contract opstellen

Laat u dus adviseren en begeleiden bij het opstellen van de benodigde contracten, waarin u zelf heel veel voorwerk kunt doen bij de Kamer van Koophandel en het Handelsregister. Dat is confectie en als dat goed genoeg voor u is, prima! Zo niet, dan maken wij het voor u op maat, tegen een vaste prijs, die vooraf kan worden afgesproken.

Contact

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.

Onderwerpen

    Logo Cleerdin & Hamer

    Uw contactpersoon