Profiel

Rachel is een betrokken, deskundig en gedreven advocate die
de belangen van haar cliënt op de best mogelijke wijze behartigt.

Rachel Bruinen is sinds augustus 2018 werkzaam bij Cleerdin & Hamer advocaten op onze vestiging in Amsterdam.

Tijdens en na haar studie heeft Rachel Bruinen onder meer ervaring opgedaan bij het Openbaar Ministerie en bij twee gerenommeerde strafrechtelijke advocatenkantoren. Daarnaast is Rachel werkzaam geweest als griffier bij de strafrechtelijke sector van de Rechtbank Noord-Holland. Zij heeft daardoor ervaring opgedaan in diverse strafzaken, waaronder geweldsmisdrijven, zedenzaken en opiumdelicten. Deze ervaring komt goed van pas in haar commune strafrechtelijke praktijk bij Cleerdin & Hamer advocaten.

Rachel is gespecialiseerd in het (commune) strafrecht. Zij heeft veel ervaring in het verlenen van bijstand op het gebied van drugs- en geweldsdelicten, de Wet wapens en munitie, deelname aan een criminele organisatie en vermogensdelicten. Daarnaast staat zij mensen bij die in de uitoefening van hun werk verdacht worden van een strafbaar feit, waaronder bus- en taxichauffeurs en politieagenten.

Rachel Bruinen is een betrokken, deskundig en gedreven advocate die de belangen van haar cliënt op de best mogelijke wijze behartigt.

Expertise
  • Strafrecht
  • Penitentiair recht

Rachel Bruinen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Strafrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Opleiding
  • Nederlands recht, Togamaster Rijksuniversiteit Groningen, afstudeerrichtingen strafrecht en privaatrecht (cum laude)
Media
Aimée Timorason | Cleerdin & Hamer advocatenAstrid van Vulpen | Cleerdin & Hamer