Profiel

Voor Paul staat voorop dat elke verdachte, ongeacht de diepte
van de portemonnee of de aard en ernst van het verwijt,
de best mogelijke rechtsbijstand mag verwachten.

Paul Verweijen is van jongs af aan al gefascineerd door het strafrecht. De studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam was dan ook een logische keuze. Tijdens zijn studententijd werkte hij als griffier op het kabinet van de rechter-commissaris. Hier werd niet alleen zijn liefde voor het strafrecht bevestigd maar leerde hij vooral hoe rechters denken. Kennis die hem nog dagelijks van pas komt.

Na het afronden van de togamaster (strafrecht) maakte hij begin 2013 zijn opwachting in de advocatuur bij een in strafrecht gespecialiseerd kantoor in Den Haag. In de zomer van 2015 maakte hij de overstap naar onze Rotterdamse vestiging waar Sander Janssen hem de fijne kneepjes van het vak heeft bijgebracht.

Paul komt het best tot zijn recht in de grotere, complexe strafzaken en heeft inmiddels ruime ervaring in omvangrijke onderzoeken naar moord/doodslag, de Opiumwet, mensenhandel en andere vormen van georganiseerde criminaliteit. Hij staat echter met evenveel plezier en principe verdachten bij die moeten voorkomen bij de politierechter of de officier van justitie. Zo was het zijn zaak waarin hij tot de Hoge Raad door procedeerde om een einde te maken aan de onrechtvaardige situatie rond het Alcoholslotprogramma (https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2015:434)

Voor Paul Verweijen staat voorop dat elke verdachte, ongeacht de diepte van de portemonnee of de aard en ernst van het verwijt, de best mogelijke rechtsbijstand mag verwachten. Alleen op die manier kan een machtig overheidsapparaat als het Openbaar Ministerie genoeg tegenwicht worden geboden en een eerlijk proces worden gegarandeerd.

Hij onderscheidt zich door zijn juridische kennis, vastberadenheid en doorzettingsvermogen en weet als geen ander dat je niet met onzin moet aankomen bij de rechter. Door de nuance te betrachten en altijd weer op zoek te gaan naar dat ene verweer dat in nagenoeg iedere zaak zit weet hij regelmatig succes te boeken.

Naast strafzaken behandelt Paul ook medische tuchtzaken. Hij staat zorgverleners (o.a. artsen, psychiaters, psychologen, verpleegkundigen) bij waarover wordt geklaagd. Hij verleent zijn bijstand in de voorfase (als een klacht dreigt) of als een zorgverlener zich daadwerkelijk moet verantwoorden bij een Regionaal of het Centraal Tuchtcollege.

Expertise
  • Strafrecht
  • Medisch tuchtrecht

Paul Verweijen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht
  • Tuchtrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Opleiding
  • Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (2007-2011)
  • Togamaster, specialisatie strafrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (2011-2010)
  • Leergang strafrechtelijk bewijsrecht vanuit verdedigingsperspectief aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (2017)
Lidmaatschappen
  • Adviescommissie strafrecht van de Haagse Orde van Advocaten 2014-2015
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten
Publicaties
Chana Grijsen | Cleerdin & Hamer advocaten