Profiel

Voor Paul staat voorop dat elke verdachte, ongeacht de diepte
van de portemonnee of de aard en ernst van het verwijt,
de best mogelijke rechtsbijstand mag verwachten.

Paul Verweijen is ruim tien jaar werkzaam in de strafrechtadvocatuur en weet daardoor hoe de hazen lopen. Hij staat zowel volwassen als jeugdige verdachten bij en komt het best tot zijn recht in de grotere, complexe strafzaken en beschikt over ruime ervaring in omvangrijke onderzoeken naar moord/doodslag, de Opiumwet, mensenhandel en andere vormen van georganiseerde criminaliteit. Een bekende zaak van hem betreft de moord op Heidy Goedhart waarin de politie de zogeheten mr. Big methode inzette teneinde zijn cliënt te laten bekennen. Het Gerechtshof Den Haag was bijzonder kritisch en sprak zijn cliënt vrij na een eis van 17,5 jaar gevangenisstraf.

Paul staat daarnaast met evenveel plezier en principe verdachten bij die moeten voorkomen bij de politierechter of de officier van justitie. Zo was het zijn zaak waarin hij tot de Hoge Raad doorprocedeerde om een einde te maken aan de onrechtvaardige situatie rond het alcoholslotprogramma. Voor Paul staat voorop dat elke verdachte, ongeacht de diepte van de portemonnee of de aard en ernst van het verwijt, de best mogelijke rechtsbijstand mag verwachten. Alleen op die manier kan een machtig overheidsapparaat als het Openbaar Ministerie genoeg tegenwicht worden geboden en een eerlijk proces worden gegarandeerd.

Hij onderscheidt zich door zijn juridische kennis, vastberadenheid en doorzettingsvermogen en weet als geen ander dat je niet met onzin moet aankomen bij de rechter. Door de nuance te betrachten en altijd weer op zoek te gaan naar dat ene verweer dat in nagenoeg iedere zaak zit weet hij regelmatig succes te boeken.

Naast strafzaken behandelt hij medische tuchtzaken. Paul staat zorgverleners (o.a. artsen, psychiaters, psychologen, verpleegkundigen) bij waarover wordt geklaagd. Hij verleent zijn bijstand in de voorfase (als een klacht dreigt) of als een zorgverlener zich daadwerkelijk moet verantwoorden bij een Regionaal of het Centraal Tuchtcollege.

Paul is local partner van onze vestiging Rotterdam.

Expertise
  • Strafrecht
  • Medisch tuchtrecht

Paul Verweijen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht
  • Tuchtrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Opleiding
  • Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (2007-2011)
  • Togamaster, specialisatie strafrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (2011-2010)
  • Leergang strafrechtelijk bewijsrecht vanuit verdedigingsperspectief aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (2017)
Lidmaatschappen
  • Adviescommissie strafrecht van de Haagse Orde van Advocaten 2014-2015
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten
Publicaties
Max den Blanken | Cleerdin & Hamer advocaten