Ondersteuning en rust bieden is essentieel in een
periode die emotioneel en moeilijk kan zijn.
Tijdens mijn studies aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Kopenhagen groeide mijn belangstelling voor het personen- en familierecht. Binnen het personen- en familierecht heb ik een bijzondere interesse voor zaken waarin kinderen betrokken zijn. Om die reden ben ik dan ook afgestudeerd met een master Jeugdrecht aan de Universiteit van leiden.
Sinds 2019 ben ik werkzaam als advocaat op het gebied van personen- en familierecht. Ik behandel zaken van verschillende aard zoals bijvoorbeeld echtscheidingen, de ontbinding van een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract, naamswijzigingen en geschillen over erkenning, gezag en omgang. Ook in zaken waarin een internationaal aspect een rol speelt ben je bij mij aan het goede adres.
Het personen- en familierecht is een rechtsgebied waarin gebeurtenissen veelal een grote impact hebben op alle betrokkenen. Het is vaak ook een emotionele tijd waarin het soms ook moeilijk kan zijn om beslissingen te nemen. Juist dan is het zo belangrijk dat om je gesteund te voelen en dat je goed bijgestaan wordt. Ik vind het niet alleen belangrijk dat cliënten zich gehoord en gesteund voelen, maar ook dat ik hun rust kan bieden waar nodig. Vaak komt er al zo veel op je af dat het belangrijk is dat je een stapje terug kunt doen. Op basis van heldere en duidelijke adviezen streef ik altijd naar de best mogelijke resultaten voor je te behalen.
Als familierechtadvocaat vind ik het belangrijk om dat de belangen van mijn cliënten te behartigen, zonder daarbij het welzijn van de andere betrokken partijen uit het oog te verliezen. Met name wanneer er kinderen betrokken zijn. In die gevallen is het zo ontzettend belangrijk dat er goede afspraken gemaakt. Ondanks het beëindigen van de relatie blijf je gezamenlijk ouders en zal er een weg met elkaar gevonden moet worden om gezamenlijk jullie kind(eren) te blijven opvoeden. Het is dan essentieel dat er – bij voorkeur in onderling overleg – werkbare afspraken gemaakt worden. Het lukt echter niet altijd om er in onderling overleg uit te komen, dan staat de gang naar de rechter altijd nog open. In beide gevallen sta ik je graag bij.
-
Familierecht
Jolene Groenestijn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:
- Personen- en Familierecht
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.
- Bachelor Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam
- Internationaal privaatrecht aan de Universiteit van Kopenhagen, Denemarken (uitwisseling)
- Master jeugdrecht aan de Universiteit van Leiden
- Tijdschrift voor familie- en jeugdrecht, “Bevallen onder pseudoniem: de oplossing voor zwangere vrouwen met een anonimiteitswens?”, FJR 2020, afl. 9.
- Kennisbank Familierecht, “Wetsvoorstel dubbele achternaam in internetconsultatie”, 1 maart 2021