Advocaat
Eric de Waart
Profiel

Mr. de Waart staat ondernemers bij in trajecten van bedrijfsopvolging,
fusies en overnames en contracten en procedeert naar aanleiding van
geschillen binnen ondernemingen en tussen bedrijven onderling.

Na het afronden van zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam heeft Eric de Waart gewerkt als bedrijfsjurist en adviseur bij onder andere Deloitte en Rabobank. Sinds 2002 heeft mr. De Waart zijn eigen praktijk in de advocatuur en is sindsdien als juridisch adviseur en advocaat werkzaam voor bedrijven en ondernemers. Mr. De Waart heeft hierin een focus op bedrijven die actief zijn in de handel, transport en logistiek.

Mr. De Waart heeft ruime ervaring op het gebied van het ondernemingsrecht, waarover hij zowel adviseert als procedeert. Hij staat ondernemers bij in trajecten van bedrijfsopvolging, fusies en overnames en contracten en procedeert hij naar aanleiding van geschillen binnen ondernemingen en tussen bedrijven onderling.

Zo voert Mr. De Waart procedures voor de Ondernemingskamer van Gerechtshof Amsterdam met betrekking tot geschillen tussen aandeelhouders van ondernemingen en rechtszaken tussen bestuurders van bedrijven over bijvoorbeeld concurrentie.

Vanuit de focus van mr. De Waart op handel, transport en logistieke bedrijven, legde hij recent beslag op een groot passagiersvliegtuig.

Mr. De Waart is vanaf 1 oktober 2019 verbonden aan Cleerdin & Hamer Advocaten. Bedrijven kunnen bij mr. De Waart terecht met vraagstukken op het gebied van het nationaal en internationaal handelsrecht, contracten, samenwerkingsverbanden, schadeclaims en fusies, overnames en joint-ventures. Door zijn achtergrond en branchekennis is Eric de Waart regelmatig betrokken bij complexe contractonderhandelingen en geschillen, bedrijfsovernames en reorganisaties in het bijzonder in de transport en logistiek branche.

Expertise
  • Ondernemingsrecht
Zaak geseponeerd: altijd goed nieuws?Hoge Raad | Cleerdin & Hamer advocaten