Advocaat
Eric de Waart
Profiel

Mr. de Waart staat ondernemers bij in trajecten van bedrijfsopvolging,
fusies en overnames en contracten en procedeert naar aanleiding van
geschillen binnen ondernemingen en tussen bedrijven onderling.

Na het afronden van zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam heeft Eric de Waart gewerkt als bedrijfsjurist en adviseur bij onder andere Deloitte en Rabobank. Sinds 2002 heeft mr. De Waart zijn eigen praktijk in de advocatuur en is sindsdien als juridisch adviseur en advocaat werkzaam voor bedrijven en ondernemers. Mr. De Waart heeft hierin een focus op bedrijven die actief zijn in de handel, transport en logistiek.

Mr. De Waart heeft ruime ervaring op het gebied van het ondernemingsrecht, waarover hij zowel adviseert als procedeert. Hij staat ondernemers bij in trajecten van bedrijfsopvolging, fusies en overnames en contracten en procedeert hij naar aanleiding van geschillen binnen ondernemingen en tussen bedrijven onderling.

Zo voert Mr. De Waart procedures voor de Ondernemingskamer van Gerechtshof Amsterdam met betrekking tot geschillen tussen aandeelhouders van ondernemingen en rechtszaken tussen bestuurders van bedrijven over bijvoorbeeld concurrentie.

Vanuit de focus van mr. De Waart op handel, transport en logistieke bedrijven, legde hij recent beslag op een groot passagiersvliegtuig.

Mr. De Waart is vanaf 1 oktober 2019 verbonden aan Cleerdin & Hamer Advocaten. Bedrijven kunnen bij mr. De Waart terecht met vraagstukken op het gebied van het nationaal en internationaal handelsrecht, contracten, samenwerkingsverbanden, schadeclaims en fusies, overnames en joint-ventures. Door zijn achtergrond en branchekennis is Eric de Waart regelmatig betrokken bij complexe contractonderhandelingen en geschillen, bedrijfsovernames en reorganisaties in het bijzonder in de transport en logistiek branche.

Mr De Waart is al meer dan vijftien jaar werkzaam voor deze branche. Mr De Waart heeft gemerkt dat het als relevant wordt beoordeeld ingeval je die branche kent en weet hoe zaken daarbinnen werken en de taal van de ondernemers, die erin actief zijn, spreekt. Weten wat een BL (Bill of Lading) is, hoe de logistieke keten verloopt en welke logistieke dienstverleners daarbinnen welke rol hebben, heeft mij altijd geholpen. Die kennis en ervaring komt hem ook van pas bij civiele terreinen die meer vanuit het algemene ondernemingsrecht verbonden zijn met deze branche.

Expertise

Eric de Waart heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht
  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Cor de Lange | Cleerdin & Hamer advocatenPaul van Putten | Cleerdin & Hamer advocaten