Symposium 40 jaar Cleerdin & Hamer Advocaten

Sinds september 2018 bestaat Cleerdin & Hamer Advocaten 40 jaar. We zijn ooit als AdvokatenKollektief De Pijp begonnen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gespecialiseerd advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Almere en Rotterdam. Inmiddels hebben zijn we met meer dan 40 advocaten. We zijn actief op diverse rechtsgebieden, waaronder:

Op 28 september 2018 hebben we met onze zeer gewaardeerde vakgenoten onze verjaardag gevierd. We hebben teruggekeken op wat er in al die jaren is veranderd. Gekeken naar wie onze cliënten zijn en welke zaken we doen. En ook hoe onze rol als rechtsbijstandverlener zich heeft ontwikkeld en nog steeds ontwikkelt, en welke uitdagingen we voor de toekomst zien.

Ontwikkelingen in de Rechtsbijstand

Om die reden organiseerden wij op vrijdag 28 september 2018 een symposium met als thema ‘Ontwikkelingen in de Rechtsbijstand’. Diverse sprekers vertelden vanuit hun perspectief over de veranderingen die de advocatuur en onze clientèle hebben doorgemaakt. Vervolgens of we de hedendaagse uitdagingen van onze praktijk anders, beter en efficiënter kunnen aanvliegen. De line-up was als volgt:

Bart Stapert -human rights lawyer en strafrechtadvocaat-, over de veranderende rol van de advocatuur.

Paul Vugts -misdaadjournalist- over zijn visie op het veranderde criminaliteitsbeeld.

Mies Westerveld hoogleraar aan de UvA- stond stil bij de toegang tot het recht door de jaren heen.

Andere sprekers stonden stil bij de ontwikkelingen van en voor de rechtzoekende burgers, bij de efficiëntie in de advocatenpraktijk en het rechtsbedrijf in het geheel en bij de alternatieven voor juridische bijstand en procedures.

Gerard Hamer in memoriam

Omdat ons advocatenwerk niet op zichzelf staat maar nagenoeg altijd plaatsvindt in de context van procedures, werden niet alleen advocaten uitgenodigd. Juist ook vertegenwoordigers van de rechterlijke macht en andere instanties waarmee we in onze advocatenpraktijk veel te maken hebben waren aanwezig.

We stonden tijdens en na het symposium ook stil bij het treurige feit dat het 29 december 2018 alweer tien jaar geleden was dat medeoprichter en naamgever van ons kantoor, Gerard Hamer, zo plotseling is overleden. Het was voor ons een bijzondere middag waar we trots op terugkijken.

Team C&H | Cleerdin & Hamer advocaten