Home » Strafrecht » Jeugdstrafrecht advocaat

Jeugdstrafrecht advocaat

Voor wie geldt het jeugdstrafrecht?

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud, die in Nederland in aanraking komen met politie en justitie, vallen onder de regels van het jeugdstrafrecht.

Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen niet strafrechtelijk voor de rechter worden vervolgd als ze een strafbaar feit gepleegd hebben. Deze kinderen mogen door de politie wel worden aangehouden. En vervolgens worden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Detentie van een kind

De detentie van een kind brengt veel emoties met zich mee. Niet in de laatste plaats voor de jongere zelf. Maar uiteraard ook voor de ouders. Verdriet, boosheid en teleurstelling, maar vooral ook bezorgdheid zijn aanwezig.

In korte tijd komen ouders en kind in contact met verschillende instanties en instellingen die over het lot van het kind adviseren en beslissen. Bijvoorbeeld het Openbaar Ministerie, de Raad voor de Kinderbescherming, de jeugdreclassering en de kinderrechter.

Jeugd-stafrecht.nl

Dit politie- en justitiecontact roept veel vragen op. Wat zijn de rechten van de minderjarige verdachte? Mogen de ouders contact hebben met hun kind? Is er recht op inzage in het politiedossier? Wat is een dagvaarding? Heeft het kind recht op bijstand van een advocaat?

Laat uw kind altijd bijstaan door een jeugdstrafrecht advocaat. Zij zijn gespecialiseerd in strafrecht en kunnen u en uw kind het beste adviseren.

Meer informatie over jeugdstrafrecht

Daarom heeft Cleerdin & Hamer Advocaten een speciale website. Hier kunt u alles lezen over jeugdstrafrecht: http://www.jeugd-strafrecht.nl

Jeugdstrafrecht | Cleerdin & Hamer Advocaten

Maak uw keuze voor meer informatie over:

Voor de ouders: Mijn kind wordt verdacht van een strafbaar feit… wat nu?

Voor de jongere: Jonger dan 18 jaar en verdachte?

Veel gestelde vragen: Veel vragen over jeugd en strafrecht worden hier beantwoord.

Begrippenlijst: Veelgebruikte begrippen over jeugd en strafrecht worden hier uitgelegd.

Advocaten: Bij Cleerdin & Hamer Advocaten zijn veel strafrechtadvocaten werkzaam op verschillende specialistische gebieden en zo ook in het jeugdstrafrecht.

Wij kunnen uw vragen beantwoorden als u daar behoefte aan hebt.

Contact

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.