Cassatie

CASSATIE STRAFRECHT

Bent u door het gerechtshof (of in een aantal gevallen door de rechtbank) veroordeeld, maar bent u niet tevreden met de uitkomst van uw strafzaak? Dan bent u hier aan het juiste adres. Hier vindt u informatie over cassatie in strafzaken.

 

Rechtspraak in drie instanties

Het Nederlandse rechtssysteem kent over het algemeen rechtspraak in drie instanties: de rechtbank, het gerechtshof en de Hoge Raad (de hoogste rechter in Nederland). Uw strafzaak hoeft dus niet tot een einde gekomen te zijn na een veroordeling in hoger beroep. U kunt in uw strafzaak dan nog cassatie instellen tegen het vonnis van het gerechtshof. Een advocaat van Cleerdin & Hamer Advocaten kan u bijstaan in het cassatie proces.

 

Cassatieprocedure

De cassatieprocedure is niet te vergelijken met de procedure bij de rechtbank en het gerechtshof. Dit zijn zogenaamde feitenrechters die bijvoorbeeld oordelen over de juistheid van bewijsmiddelen, terwijl de Hoge Raad alleen beoordeelt of de procedure bij de feitelijke rechter goed is verlopen en of de uitspraak voldoende en begrijpelijk gemotiveerd is.

 

Juist omdat de procedure in cassatie zo verschilt van die bij de feitelijke rechter is onze website http://www.cassatie.eu/ voor u gerealiseerd. U kunt hier informatie vinden over de cassatieprocedure en de mogelijke gevolgen van de procedure en helpt u verder met zoeken.

 

Meer informatie over cassaties in strafzaken

U kunt op deze website de volgende informatie over cassaties in strafzaken vinden:

Instellen van het beroep: Binnen welke termijn moet in een strafzaak beroep in cassatie worden ingesteld? Door wie kan het cassatieberoep ingesteld worden en waar?

De cassatieprocedure: Hoe ziet de procedure bij de Hoge Raad er uit en hoe lang duurt deze ongeveer?

De uitspraak: Welke uitspraken kan de Hoge Raad allemaal doen en wat is het gevolg van deze uitspraken voor uw strafzaak?

Bekende arresten: Een kleine selectie arresten van de strafkamer van de Hoge Raad waarin mr. G.P. Hamer of mr. B.P. de Boer als raadsman hebben opgetreden.

Wettelijke regelingen: Een selectie artikelen uit verschillende wetten die voor u van belang kunnen zijn in het kader van een cassatieprocedure.

Cassatiezaken gespecialiseerde advocaten: Welke kwaliteiten heeft een advocaat die cassatiezaken doet nodig? Waar vindt u een in cassatiezaken gespecialiseerde advocaat en hoe zit het met de financiën?

‹ terug
Heeft u nog vragen?
CH Logo
Voor vragen of voor maken van een afspraak!

Onze Tweets

Volg @cleerdinhamer op twitter.

cassatie advocaten

Desiree de Jonge
CH Logo

Desiree de Jonge

Strafrecht, Bijstand benadeelde partij & Cassatie
Chana Grijsen
CH Logo

Chana Grijsen

Strafrecht, Cybercrime, Verkeersstrafrecht, Jeugdrecht & Cassatie
Rick van Leusden
CH Logo

Rick van Leusden

Strafrecht, Verkeersstrafrecht & Casssatie