Home » Staking afgewend: Sociale advocatuur krijgt alsnog extra geld!

Staking afgewend: Sociale advocatuur krijgt alsnog extra geld!

Vandaag heeft het Kabinet besloten om alsnog extra geld beschikbaar te stellen voor de sociale advocatuur. De komende twee jaar wordt in totaal 60 miljoen extra beschikbaar gesteld. Daarmee is aan een belangrijke eis voldaan: nu extra geld om de acute nood op te vangen. Het geeft ook voldoende perspectief om weer met de Minister voor Rechtsbescherming in gesprek te gaan om de plannen voor het vernieuwen van het stelsel van de sociale rechtsbijstand te verbeteren. Ook zal het doel blijven om de aanbevelingen van de commissie van der Meer alsnog ingevoerd te krijgen. Het nu beschikbaar gestelde geld is immers een noodverband en biedt nog geen structurele oplossing voor de nood in de sociale advocatuur.

Ik wil iedereen danken die het initiatief van deze staking heeft gesteund. De respons was indrukwekkend. Alleen door ons massaal te verenigen hebben we duidelijk kunnen maken dat direct ingrijpen van de Minister geboden was.

Het betekent ook dat ik (samen met de specialistenverenigingen, de vereniging van sociale advocaten (VSAN) en de Nederlandse Orde van Advocaten) hoop dat alle sociale advocaten weer beschikbaar zijn voor piketdienst in de eerste twee weken van januari 2020.

https://www.advocatenorde.nl/nieuws/extra-geld-voor-sociale-advocatuur

Robert Malewicz

DEEL OP:
Recente berichten
Max den Blanken | Cleerdin & Hamer advocaten