Relatie mediation heeft als doel inzichten te krijgen in gedrag, patronen en relaties.

Negatieve patronen doorbreken en het ideaalbeeld bijstellen tot reële verwachtingen, zodat jullie objectief kunnen bekijken of jullie relatie te redden is of dat deze toch uitloopt in een scheiding. Mocht dit laatste de uitkomst zijn dan kunt u in ieder geval terugkijken op een traject waarin u er alles aan heeft gedaan om uw relatie te redden. Jullie kunnen ervoor kiezen om de scheiding onder begeleiding van een mediator te laten plaatsvinden. Hierbij is het uitgangspunt dat jullie zonder conflicten uit elkaar gaan.

Rol mediator

Relatie mediation heeft als doel meer inzicht in elkaar te geven waardoor je weer beter gaat communiceren. Als u in een relatie zit waarbij het al enige tijd niet goed loopt blijkt vaak dat vooral de tekortkomingen van de ander worden gezien. Het is geen reëel beeld van de werkelijkheid. Het is heel moeilijk om zelf dit patroon te doorbreken en ook de positieve dingen weer te zien. Een mediator zorgt door middel van gesprekken dat dit beeld wordt bijgesteld.

Onafhankelijke bemiddelaar

Een relatie mediator is een onafhankelijke bemiddelaar. Opnieuw vertrouwen krijgen in uzelf en de ander zodat gesprekken weer constructief verlopen. Vervolgens de negatieve spiraal doorbreken is één van de doelen. De insteek is om inzichten te krijgen in jullie relatie en om vervolgens de keuze te kunnen maken om in relatietherapie te gaan als jullie met elkaar verder willen. Indien jullie besluiten dat dit niet het geval is kunnen jullie via onze mediators een echtscheiding aanvragen.

Wanneer kan relatie mediation voor jullie nuttig zijn?

“Waarom loopt de communicatie moeizaam binnen onze relatie?”

“Ik heb twijfels of we bij elkaar willen blijven.”

“Waarom worden afspraken die wij samen maken niet nagekomen?”

“Ik voel geen vertrouwen in mijn partner.”

Herkent u zich in bovenstaande vragen? Dan is het de moeite waard om op zijn minst een keer in gesprek te gaan met een onafhankelijke derde.

Inschakelen mediation

Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze mediators. Hier vindt u een overzicht van al onze mediators. Wij staan graag voor u klaar.

Mediators