Home » Personen- en familierecht » Echtscheiding » Echtscheidingsconvenant

Echtscheidingsconvenant

Als partijen samen afspraken maken over de gevolgen van hun echtscheiding, worden deze afspraken vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit is een schriftelijke overeenkomst die door beide partijen wordt ondertekend.

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Het convenant wordt opgesteld door de advocaat of mediator. Ook in echtscheidingszaken waarbij beide partijen een eigen advocaat hebben kan een convenant worden opgesteld.

Het echtscheidingsconvenant wordt vervolgens bij de rechtbank ingediend. De afspraken die in het convenant zijn gemaakt, worden opgenomen in de beslissing van de rechtbank (beschikking). Waardoor deze rechtens afdwingbaar zijn en nakoming van de gemaakte afspraken gevorderd kan worden. Ook als een van beide partijen deze niet nakomt.

Wat staat er in?

Onderwerpen die in een scheidingsconvenant worden opgenomen zijn onder andere

Echtscheidingsconvenant opstellen

De gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten van Cleerdin & Hamer advocaten staan u graag bij. Zij hebben ruim ervaring en adviseren u en leggen uit wat er wordt vastgelegd. Dit voorkomt onduidelijk en bovendien teleurstellingen achteraf. Op deze website kunt u volop informatie vinden ten aanzien van dit onderwerp.

Contact

Heeft u advies nodig? Heeft u vragen? Neemt u dan vooral contact met ons op.