Home ┬╗ **PERSBERICHT** Gerechtshof Den Haag beveelt vervolging in zaak Mike Stok

**PERSBERICHT** Gerechtshof Den Haag beveelt vervolging in zaak Mike Stok

Het Gerechtshof Den Haag heeft op 20 januari 2015 de vervolging bevolen van de twee politieagenten die op 7 april 2013 in Rotterdam gericht geschoten hebben op Mike Stok, als gevolg waarvan hij is overleden.

De partner en familie van Mike zijn na de beslissing van het Openbaar Ministerie om geen verdere vervolging tegen deze politieagenten in te stellen een zogenoemde artikel 12-procedure gestart bij het Gerechtshof Den Haag. Zij hebben zich daarbij op het standpunt gesteld dat nu Mike is overleden door een politiekogel in zijn rug terwijl hij op dat moment geen gevaar opleverde voor zichzelf of voor derden, verder onderzoek geïndiceerd is en de betrokken verbalisanten verantwoording dienen af te leggen bij de rechter.

Het Gerechtshof heeft de klacht gegrond verklaard en heeft geoordeeld dat gezien de omstandigheden van de zaak niet zonder twijfel geconcludeerd kan worden dat het op deze wijze ingrijpen door de politieagenten gerechtvaardigd was. Daarmee is naar het oordeel van het Hof een beoordeling van deze zaak door een onafhankelijke rechter aangewezen.

DEEL OP:
Recente berichten