Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk: forse ontnemingsvordering van tafel | Cleerdin & Hamer Advocaten

Partneralimentatie, de nieuwe fiscale ontwikkelingen

21 januari 2013

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft in de fiscale agenda opgenomen dat partneralimentatie moet worden gedefiscaliseerd.

Het voorstel houdt in dat er geen belasting meer betaald hoeft te worden over ontvangen alimentatie. Voor degene die partneralimentatie betaalt, geldt dan dat dit bedrag niet meer aftrekbaar is. Partneralimentatie wordt dan een netto bedrag en niet meer bruto, zoals nu het geval is.

Als u op dit moment in een echtscheiding verwikkeld bent, is het verstandig om in een convenant vast te anticiperen op deze mogelijke wetswijziging. Het voorstel moet nog voorgelegd worden aan de Tweede Kamer.

Betaalt u al partneralimentatie dan kunt u het beste eerst de wetswijziging afwachten. Zodra deze wijziging er is, zullen wij u hierover informeren op onze website. U kunt daarna contact met ons opnemen om een wijziging te verkrijgen van het te betalen bedrag aan partneralimentatie van een bruto naar een netto bedrag. Als het niet lukt om hier samen met uw ex-partner afspraken over te maken, zal een verzoekschrift tot wijziging van de alimentatie moeten worden ingediend bij de rechtbank.

Mocht u nog vragen hebben over partneralimentatie, dan kunt u contact met een van ons opnemen. Wij zijn werkzaam op ons kantoor in Almere, maar om het voor u zo gunstig mogelijk te maken kan een afspraak gepland worden op een van de vier vestigingen van Cleerdin en Hamer advocaten (Almere, Amsterdam of Haarlem).

Recente berichten